UNØDVENDIG UTVISNING: Sani Keita forsøkte å stemple en greker da ballen var ute av spill, og pådro seg et meningsløst rødt kort. Foto:  AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUA
UNØDVENDIG UTVISNING: Sani Keita forsøkte å stemple en greker da ballen var ute av spill, og pådro seg et meningsløst rødt kort. Foto: AFP PHOTO / RODRIGO ARANGUAVis mer

- Jeg er blitt truet på livet

Men søvnløs Kaita frykter ikke å lide samme skjebne som Andres Escobar.

||| Sani Kaita har ligget våken om natten etter at han ble utvist i VM, men ikke fordi han er blitt truet på livet.

Nigeria ledet 1-0 over Hellas da midtbanespilleren mistet hodet og stemplet en motspiller. Mot ti mann vendte grekerne kampen og vant 2-1.

- Ja, jeg er blitt truet på livet. Truslene ble sendt meg på e-post, men jeg er ikke bekymret for det. Som muslim tror jeg at Gud er den eneste som bestemmer hvem som lever og hvem som dør, sier han.

Det er derfor ikke av frykt for egen sikkerhet at han ligger våken om nettene.

- Jeg har ligget våken og tenkt på hva handlingen min kostet landet mitt. Nå håper jeg at vi vinner neste kamp og går videre likevel. Når jeg er tilbake igjen vil jeg gi alt for laget, sier han.

Kaita frykter ikke å dele skjebne med Andres Escobar. Han gjorde selvmål mot USA da Colombia ble slått ut av VM i 1994, og tilbake i hjemlandet ble han skutt og drept.

SCORET SELVMÅL: Andres Escobar scoret selvmål da Colombia tapte i VM i 1994. Da han kom hjem ble han skutt og drept. Foto: AFP PHOTO/ROMEO GACAD
SCORET SELVMÅL: Andres Escobar scoret selvmål da Colombia tapte i VM i 1994. Da han kom hjem ble han skutt og drept. Foto: AFP PHOTO/ROMEO GACAD Vis mer

- Jeg vil ikke sammenligne min situasjon med Escobars, for alle har sin skjebne på jorda. Alt er i Guds hender, sier Kaita.

Han er skuffet over seg selv fordi han mistet hodet.

- Siden min første landskamp i aldersbestemte klasser har jeg aldri engang fått gult kort før nå. Det er ikke min karakter å opptre slik, sier han.

- Vår trener, Lars Lagerbäck, sa rett etter kampen at han var skuffet over meg, men siden har både trenerne og spillerne støttet meg og oppmuntret meg.

(NTB)

DRAPSTRUET: Nigeria ledet 1-0 da Kaita ble utvist, og Hellas snudde til 2-1-seier. Foto: AP Photo/Michael Sohn
DRAPSTRUET: Nigeria ledet 1-0 da Kaita ble utvist, og Hellas snudde til 2-1-seier. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer