- Jeg er blitt verre i dag

Ingen forstår hva som er i veien med verdensmesteren.

 • Shakedown i dag: To finner raskere enn Solberg

  Solberg (29) blir behandlet «i blinde» av Subarus lege. Ingen forstår helt hva som feiler verdensmesteren før Rally Finland.

  En grundig sjekk av teamlege Ignacio Muro viser ingen tegn til sykdom hos Petter Solberg - annet enn at han føler seg elendig. Rallyesset var trett og fullstendig utmattet dagen før start.

  - Jeg er blitt verre i dag og avlyser alt av utenomsportslige aktiviteter resten av dagen, sa en uvanlig ordknapp Solberg til NTB etter shakedown (testkjøring).

  Den dårlige følelsen meldte seg først to dager tidligere. Han opplevde lignende tilstand under Rally Tyskland i fjor. Da kjørte han nærmest i søvne de to første dagene og endte på 8. plass.

  Petter Solberg meldte avbud til den internasjonale pressekonferansen senere på dagen og avblåste alle intervjuer med norske medier utover dagen. Dessuten valgte han å avstå fra autografskriving og møte med publikum. Offisielt het det at Petter Solberg var influensasyk.

  Med 25 grader i skyggen gjennomførte nordmannen fem runder i testløypa før han utslitt måtte stille i et avtalt fotooppdrag for en sponsor. Så bar det i møte med Subaru-ledelsen for å analysere den to timer lange testingen av bilen.

  Deretter ventet litt mat og endelig sengen for Petter Solberg.

  - Det er lite jeg kan få gjort. Han får medisiner for å bedre allmenntilstanden, men jeg har ikke funnet ut hvorfor han føler seg dårlig. Han har ikke feber, fortalte Ignacio Muro til NTB torsdag formiddag.

 • På shakedown kjørte Petter Solberg inn til delt tredjetid, slått av finnen Marcus Grönholm med 1,4 sekund. På forhånd var han ikke fornøyd med bilen etter testingen forrige uke. Torsdag var han selv ute og skrudde heftig på bilen mellom testene.

  - Det er bare sånn Petter er. Han liker å være litt bekymret, og det skjer hele tiden at han selv er ute og justerer litt. Bilen er vi svært fornøyd med, hevdet teamsjef David Lapworth.

  (NTB)

MYSTISK SYKDOM:</B> Petter Solberg sliter både med helsa og bilen én dag før alvoret braker løs.