Charlotte Kalla skremte nordmennene i Lillehammer

- Jeg er definitivt ikke den store OL-favoritten

Kalla har ikke vært bedre siden forrige OL.

ENKELT: Charlotte Kalla vant som hun ville i dag også. Nå er Charlotte Kalla dama å slå i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ENKELT: Charlotte Kalla vant som hun ville i dag også. Nå er Charlotte Kalla dama å slå i Pyeongchang. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Charlotte Kallas maktdemonstrasjon mot Marit Bjørgen i jaktstarten i Kuusamo forrige helg ble fulgt opp under dagens fellesstart i Lillehammer.

Kalla parkerte Heidi Weng i den siste lange motbakken, og vant som hun ville. Dermed har Kalla utklasset alle de norske damene to helger på rad.

- Klasseforskjell, fastslår Heidi Weng.

- Det er betryggende, sier Sveriges norske landslagstrener, Ole Morten Iversen.

Ikke OL-favoritt

Kalla strålte om kapp med sola i Lillehammer etter den dominante oppvisningen i dag. OL er langt fram, men det Kalla har vist i hele sommer, høst og så langt i vinter, vitner om at medaljene i damelangrenn ikke nødvendigvis er røde, hvite og blå.

- Er du den store OL-favoritten nå?

- Nei, nei, nei, det er jeg definitivt ikke, ler Kalla på Dagbladets spørsmål.

- Det er jo mange som har gått fortere enn meg. Det gjelder å huske at forrige helg hadde jeg ikke den raskeste tida verken lørdag eller søndag.

Kalla vant altså minitouren i Kuusamo, sto riktignok over sprinten i Lillehammer i går, men stakk fra start av på dagens 15-kilometer. Sammen med Heidi Weng og Teresa Stadlober kjørte de så tøft at ingen orket å henge med, og da Kalla rykket i skøytedelen, slapp Heidi Weng også.

- Oppi hodet mitt var det sjanseløst å henge på Kalla. Den bakken skulle gjerne vært litt kortere, da hadde jeg sett lyst på det. Jeg så veldig mørkt på det akkurat der og da. Jeg tenkte at det var godt vi hadde luke på de andre, sier Weng til Dagbladet.

Fire år siden sist

Kallas form er et skremmeskudd før OL for de norske damene. Under VM i Lahti hentet de hjem samtlige gull, og mange tror de kan gjenta den bedriften under lekene i Pyeongchang i februar.

Men om ikke Kallas resultater er nok til å skremme, kan hennes egen evaluering av formen være grei å få med seg før langrennssirkuset nå forflytter seg til Sveits og Italia de neste ukene.

Kalla har ikke vært i bedre form på denne tida av året siden forrige OL.

- Jeg har et minne fra fire år tilbake, akkurat her i Lillehammer, da jeg gikk et individuelt klassisk løp der det kjentes like bra ut som nå. Det var herlig å gå i dag også, selv om en fellesstart er annerledes enn en individuell start, sier Kalla til Dagbladet.

Kallas fangst i Sotsji ble to individuelle sølv og et stafettgull.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer