- Jeg er den fødte modell

Fritz Aanes (24) har brukt sitt lange skadeavbrekk til å starte en karriere som modell ved siden av bryte-satsingen mot Aten-OL i 2004.

Narvik-mannen er innlemmet i stallen til Geir Killingland i Norwegian Models & Artists, hvor de ønsker å bruke bryteren i moteshow og som modell til sports- og herremote.

- Fritz har en flott kropp og er dessuten en veldig fin fyr som vi er glad for å ha i vår stall. Dessuten har han peiling på damer. Derfor var han også i juryen under Miss Norway, sier Killingland.

Aanes har tatt veien inn i modellbransjen via sin samboer Anja Kjelsbu - som er tidligere Miss Norway-deltaker.

- Jeg er den fødte modell, sier Fritz Aanes med et smil når han skal forklare årsaken til at han vil forsøke seg litt som modell.

- Trenger PR

Det har vært ganske stille rundt bryteren etter at han ble dopingtatt i Sydney-OL i 2000 for å ha spist kosttilskuddet Pyrovate. Ifølge Killingland vil modelloppdrag være med på å skaffe ham oppmerksomhet igjen.

- Fritz trenger PR, og det skal vi hjelpe ham med. Modellkarrieren vil hjelpe ham på trykk i både Se og Hør og Her og Nå. Han trenger det for ikke å bli glemt, mener Killingland.

Aanes står fortsatt knallhardt på at gull i Aten-OL 2004 er det store målet.

- Det finnes bare ett stevne for meg, og det er OL. I Aten skal jeg ha revansje for det som hendte i Sydney, sier Aanes.

Skadeforfulgt

Men veien fram er lang. Det tok ham fem måneder å bli bra etter at han brakk vrista i Spania i juni i fjor. Og han var ute hele desember på grunn av ryggproblemer.

- Jeg har fått trent bra etter jul. Blant annet har jeg fått sparring mot en polsk bryter vi har leid inn, sier Aanes.

For 14 dager siden deltok han i Peer Gynt-cupen i Kristiansund. Der var han suveren i 96-kilos-klassen. I OL er klassen hans 84 kilo. EM i slutten av mai er det første store målet.

- Det blir et viktig stevne for meg, for nå er det viktig for meg å prestere i internasjonale mesterskap, sier Fritz Aanes. VM er i Paris i starten av oktober. Blir han blant de seks beste der, er han direkte kvalifisert til OL.

KJÆRESTER: Fritz Aanes har tatt veien inn i modellbransjen via sin samboer Anja Kjelsbu. Hun er tidligere Miss Norway-deltaker, og her poserer de to sammen.
NORSK HÅP: Fritz Aanes (bak) har fortsatt store ambisjoner som bryter.