Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er den gladeste mannen i verden

Greipel slo rivalen Cavendish på målstreken. Hushovd nummer fire.

VANT: Andre Greipel vant den 10. etappen av Tour de France. Foto:  AP Photo/Laurent Rebours
VANT: Andre Greipel vant den 10. etappen av Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter skandaleetappe med mange stygge velt på søndag, og dopingavsløringen på mandagens hviledag, ble den 10. etappen av Tour de France mer av den rolige sorten.

En massespurt avgjorde etappen, og det var Omega Pharma Lotto og André Greipel som vant.

Tyskeren spurtslo supersprinteren Mark Cavendish på målstreken. Dette er Greipels første år i Tour de France, og han har tidligere syklet på lag med Cavendish i Team Columbia.

- Fantastisk! Målet var å vinne en etappe. Jeg er den gladeste mannen i verden akkurat nå. Laget fungerte bra og jeg hadde gode bein i spurten, sier Greipel, som tidligere var opptrekkeren til Cavendish.

- Han var rask og vant over meg. Jeg er skuffet og gjorde noen feil, sier Cavendish.

RIVALER: Andre Greipel (t.h.) og  Mark Cavendish er tidligere lagkamerater, men nå er de rivaler i Tour de France. Greipel spurtslo Cavendish. Foto:  AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
RIVALER: Andre Greipel (t.h.) og Mark Cavendish er tidligere lagkamerater, men nå er de rivaler i Tour de France. Greipel spurtslo Cavendish. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI Vis mer

Jose Joaquin Rojas ble nummer tre, mens Thor Hushovd kom inn som nummer fire.

- Det var en tung dag. Vi hadde grei kontroll på utbryterne. Jeg hadde ikke noe å gi i spurten, sier Hushovd til TV 2.

Edvald Boasson Hagen klarte ikke å hevde seg i spurten og endte til slutt som nummer 15.

- Det gikk for fort de siste kilometerne. Det kommer flere sjanser. Den siste svingen ødela litt, sier Boasson Hagen til TV 2.

Contador har vondt Alberto Contador kom i mål sammen med resten av sammenlagtfavorittene. Til tross for et vondt kne, tapte han ikke noe i sammendraget.

- Kneet er bedre. Jeg merker godt hevelsen, men jeg kom meg trygt i mål, sier Contador til danske B.T.

BRUDDET:  Marco Marcato (fra høyre), Julien El Fares og Sebastien Minard satt i seksmannsbruddet som stakk tidlig på etappen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
BRUDDET: Marco Marcato (fra høyre), Julien El Fares og Sebastien Minard satt i seksmannsbruddet som stakk tidlig på etappen. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer

Franske Thomas Voeckler har fortsatt den gule ledertrøya etter dagens etappe, mens Philippe Gilbert har poengtrøya.

Johnny Hoogerland som beholder klatretrøya til tross for ulykken han hadde på den forrige etappen. Robert Gesink beholder ungdomstrøya.

Tidlig brudd Et seksmannsbrudd bestående av Remy Di Gregorio (Astana), Arthur Vichot (FDJ), Sebastien Minard (AG2R), Marco Marcato (Vacansoleil), Anthony Delaplace (Saur-Sojasin), Julien El Fares (Cofidis) stakk avgårde tidlig på etappen.

Bruddet hadde en avstand på rundt tre minutter til hovedfeltet i lang tid - men med rundt 20 kilometer igjen var det kun Minard, Marcato og Vichot som fortsatt satt i tetgruppa.

Høyt tempo i hovedfeltet sørget for at hele utbrytergruppa ble spist opp 15 kilometer før mål.

Philippe Gilbert og Omega Pharma Lotto satt i front av hovedfeltet og holdt et høyt tempo for å tappe spurtkanonene Mark Cavendish og Jose Joaquin Rojas for krefter.

I GULT: Hjemmefavoritten og Tour-leder Thomas Voeckler syklet i gul trøye for første gang i år. Her med Mark Cavendish på slep. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
I GULT: Hjemmefavoritten og Tour-leder Thomas Voeckler syklet i gul trøye for første gang i år. Her med Mark Cavendish på slep. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Vis mer

Rundt 13 kilometer før mål rykket fem mann fra hovedfeltet. Blant annet sammenlagtleder Thomas Voeckler og Philippe Gilbert som har grønn trøya.

4,5 kilometer før mål ble også denne gruppa kjørt inn.

Tidlig uhell Dagens 158 kilometer lange etappe gikk fra Aurillac til Carmaux. Etter kun 11 kilometer var flere profiler i hovedfeltet innblandet i en velt.

Blant annet Mark Cavendish, Andreas Klöden og Fabian Cancellara ble hindret.