- Jeg er den viktigste mannen i United, sånn må det være

Frittalende Fergie om Rooney-bråket og ikke-forholdet til Glazer.

SMØRBLID: Sir Alex Ferguson snakket villig vekk om Rooney-bråket, de utskjelte eierne og sin egen framtid da han deltok på en sportskonferanse i Qatar. Foto: OSAMA FAISAL/AP
SMØRBLID: Sir Alex Ferguson snakket villig vekk om Rooney-bråket, de utskjelte eierne og sin egen framtid da han deltok på en sportskonferanse i Qatar. Foto: OSAMA FAISAL/APVis mer

(Dagbladet): Det var mange Manchester United-kjennere som stusset litt da de så sir Alex Fergusons pressekonferanse før Champions League-kampen mot Bursaspor for en måned siden.

Han snakket om Wayne Rooney-problemene og var sjeldent følelsesladd.

Fergie hadde mistet kontrollen over en av Uniteds viktigste spillere. Sånt skjer sjelden.

Unngikk avløpet For på Old Trafford er Ferguson den ubestridte sjefen. De ansatte vil ikke finne på å bytte korker på drikkeflaskene engang, uten å spørre skotten først ...

- Hvis en spiller blir viktigere enn manageren, er klubben død. Da går klubben rett ned i avløpet, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

United var ikke på vei ned i kloakken da Rooney varslet at han ville bort fra klubben, men rødtrøyene var bra rystet. Og Fergie likte det så dårlig at han hadde vanskelig for å sette ord på det.

Men Rooney helomvendte i rekordfart, og til slutt smilte alle - selv om spissen nok må overbevise på banen før alle supporterne har tilgitt ham.

- Jeg er den viktigste mannen i Manchester United, sånn må det være, sier Fergie.

Refser Rooney-agent Den mektige manageren er i qatarske Doha, hvor han deltar på en sportskonferanse.

Ferguson snakker villig vekk om både Rooney-problemene, Glazer-familien og hans egen framtid som manager. United-sjefen benyttet muligheten til å komme med ei real breiside mot Rooney-agent Paul Stretford.

- Noen unge spillere får dårlige råd. Wayne har en agent som ikke akkurat er den mest populære mannen i verden, og i hvert fall ikke i klubben vår. Men det er ikke noe i veien med å gjøre en feil, så lenge du innser det. Han (Rooney) har beklaget og signert en ny kontrakt, sier Fergie ifølge The Guardian.

Landslagsspissen er nå tilbake i England etter rehabiliteringstrening hos Nike i USA, og han vil bli testet på trening de neste dagene.

Dersom resultatene er oppløftende, er han aktuell for helgas kamp mot Wigan.

Vil ikke gi seg Det er noen år siden Ferguson sist sa at han vurderer å gi seg som manager. Nå snakker han ikke slik lenger.

- Det er bare unge folk som legger opp, sier han.

Og forklarer:

- De kan nemlig gjøre noe annet. Hvis jeg hopper av tredemølla, hvordan går det da? Nedover.

Tidligere denne uka ble det kjent at Glazer-familien tar et jafs av gjelda de har opparbeidet seg, men det har hersket usikkerhet rundt hvor pengene kommer fra. Ferguson kan ikke avsløre dette - men han understreker at han har et godt forhold til dem. Eventuelt et ikke-forhold.

- Vi har et flott forhold. De plager meg aldri, de ringer aldri. De blander seg ikke og hva mer kan du be om? Jeg er priviligert. Jeg har hørt om engelske eiere som sender tekstmeldinger til managerne under treningene.

PÅ VEI TILBAKE: Wayne Rooney kan kanskje være tilbake på banen til helga, om han viser god framgang på trening de neste dagene. Foto: JON SUPER/AP
PÅ VEI TILBAKE: Wayne Rooney kan kanskje være tilbake på banen til helga, om han viser god framgang på trening de neste dagene. Foto: JON SUPER/AP Vis mer