Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er der jeg skal være. Så får vi se om det holder

Gullkandidat Verås Larsen på plass i London.

KLAR: Eirik Veiraas Larsen er på plass i London, og gleder seg til å konkurrere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KLAR: Eirik Veiraas Larsen er på plass i London, og gleder seg til å konkurrere. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

LONDON (Dagbladet): Eirik Verås Larsen (36) ruslet litt før klokka 13.30 norsk tid i dag ut i ankomsthallen på Heathrow terminal tre.

Etter nesten en hel måned med finpussing på Årungen ga et av Norges gjenværende gullhåp i London uttrykk for at han nå gleder seg til å komme i gang med padlekonkurransen i OL.

- Det har vært lenge å vente hjemme nå, så det føles veldig bra endelig å være her, sier Eirik Verås Larsen til Dagbladet i ankomsthallen.

Flekkefjordingen med OL-gull fra Aten og OL-sølv fra Beijing vet hva som kreves for å kjempe om medaljer, og oppkjøringen til lekene har gått helt etter boka.

- Jeg kunne ikke hatt en bedre oppkjøring. Jeg har fått gjort alt jeg skulle gjøre, og jeg er der jeg skal være. Så får vi se om det holder, sier Verås Larsen.

Padleren så veldig målrettet og fokusert ut, og det tok ikke lang tid før han ble tatt med inn i heisen som tok han ned til transporten ut til Eton Dorney — der han skal padle forsøksheat og forhåpentligvis semifinale mandag.

- Bra oppkjøring - Det har vært en bra oppkjøring hjemme, med gode forhold på Årungen. Alt har gått som det skal, sier Eirik Verås Larsen til Dagbladet på Heathrow.

Padlerne flytter inn i The Old Farm House i Eton, hvor roerne nå har flyttet ut. En annen olympisk mester, Olaf Tufte, lyktes ikke i dette mesterskapet, og Verås Larsen har stor medfølelse for Tuftes nedtur.

PÅ PLASS: Eirik Veiraas Larsen forlater Heathrow Airport  med kurs for Eton Dorney . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PÅ PLASS: Eirik Veiraas Larsen forlater Heathrow Airport med kurs for Eton Dorney . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Det ble et trist OL for Olaf, men så dårlig er han ikke.

- Så langt har det bare blitt to norske medaljer i OL. Det øker vel forventningene til deg?

- To medaljer er vel mindre enn jeg på forhånd hadde trodd Norge ville ha så langt ut i OL. Men det er mange øvelser igjen, da, sier Eirik Verås Larsen og smiler.

Flaggbærer Kona Mira Verås Larsen var norsk flaggbærer under åpningsseremonien på Olympiastadion forrige fredag. Den fulgte Eirik på tv.

- Det var veldig gøy og motiverende å se Mira som norsk flaggbærer. Og nå skal det bli godt å komme i gang med å konkurrere, sier Eirik Verås Larsen.

Mira returnerte til Norge etter åpningsseremonien. Først i morgen kommer hun tilbake til London. Hennes OL-konkurranse i padling starter tirsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media