Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er desperat

Jose Mourinho vil få fotballen i gang igjen så fort som overhodet mulig.

LEI: Jose Mourinho har fått nok av fotballpausen. Foto: PA/NTB Scanpix
LEI: Jose Mourinho har fått nok av fotballpausen. Foto: PA/NTB Scanpix Vis mer

Tottenham-manager Jose Mourinho er klar på at han ønsker å komme i gang med treningen og spille fotball ved første anledning. Siden 28. april har spillerne bare kunnet trene på treningsanlegget på egen hånd.

En eventuell fotballoppstart diskuteres fortsatt i et hardt coronarammet Storbritannia.

- Jeg ønsker å trene og er desperat etter å få i gang Premier League igjen så fort det er trygt. Spesielt nå som vi ser at andre ligaer gjør seg klare til oppstart, sier Mourinho ifølge The Guardian.

FRIVILLIG: Tottenham-manager José Mourinho har meldt seg som frivillig med utdeling av mat til eldre mennesker i London. Vis mer

Jobbet hardt

Han sier videre at han er stolt over måten spillerne har opprettholdt formen på, og at de har vist profesjonalitet, lidenskap og dedikasjon.

- Vi har alle jobbet ekstremt hardt, sier Mourinho.

Seinere torsdag rykker han ut for å presisere uttalelsene gjengitt i media. Britisk presse har nemlig skrevet at han er blant managerene som vil utsette oppstarten av sesongen. Det er han altså ikke.

I starten av april var flere at Tottenham-spillerne i gang med trening igjen. Da var Mourinho også observert sammen med gruppa. Det var da et brudd på de britiske coronareglene, der det ikke var tillatt å trene med andre enn medlemmer av husstanden.

Mourinho la seg flat etter regelbruddet.

- Mine handlinger var ikke i tråd med regjeringens anbefalinger. Vi må bare ha kontakt med medlemmer i egen husstand, sa han i en uttalelse, ifølge Sky Sports.

Tøff start

Mourinho fikk sparken i Manchester United vinteren 2018, da Ole Gunnar Solskjær kom inn som vikar. Seinere fikk nordmannen jobben permanent.

I november ble Mourinho ansatt i Tottenham. Det er hans tredje klubb i England, etter to perioder i Chelsea og én i Manchester United.

Før corona-pausen hadde han flere tøffe resultater med klubben.

Erik Thorstvedt setter spørsmålstegn ved flere ting ved José Mourinhos lederstil i Tottenham. Troen på et etterlengtet trofé for Spurs med treneren minker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!