- Jeg er egentlig veldig sentimental

Derfor kan det bli fuktig i øyekroken til Eggen i kveld.

GLEDER SEG TIL HYMNEN: Nils Arne Eggen blir fort rørt av ting som Champions League-hymnen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
GLEDER SEG TIL HYMNEN: Nils Arne Eggen blir fort rørt av ting som Champions League-hymnen. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIXVis mer

|||• Direkte 20.45: Rosenborg - København

LERKENDAL (Dagbladet): Det er ikke umulig at det blir noen fuktige øyekroker på Lerkendal i kveld, når spillerne går på banen med Champions League i sikte.

Playoffen er nemlig en del av den offisielle turneringen, så stadion er pyntet med Champions League-effekter.

Før kampstart vil også hymnen bli spilt igjen.

Stolt For første gang på Lerkendal på tre år. Nils Arne Eggen innrømmer glatt at han blir rørt av å høre tonene strømme ut fra høyttalerne.

- Jeg er en veldig sentimental kar, egentlig. Men jeg er god til å skjule det bak brillene, sier han til Dagbladet.

Eggen ledet Rosenborg til Champions League hvert år fra 1995, til han ga seg i 2002. Han kjenner veldig godt til stoltheten som kommer dersom RBK igjen klarer å kvalifisere seg.

- Du vet, det er nok med det norske flagget og Nordraaks første toner (av «Ja, vi elsker», red.anm.) for meg. Sånn er det også med Champions League. Vi ønsket oss dit så lenge, og så klarte vi det. Etter hvert ble det nesten en vanlig for oss, men det er fortsatt veldig spesielt, sier Eggen.

En hvit tornado Men selv om Eggen har masse Champions League-rutine, er denne arenaen ganske ny for mange av spillerne.

Eggen understreker dessuten at Rosenborgs erfaring fra tidligere år ikke er verdt så fryktelig mye i 2010. København har i så måte mer fersk erfaring fra spill i Europa, hvor de har vært jevnlig i ulike gruppespill.

- Husk Olav den Hellige og dem på Stiklestad i 1030, de var ganske gode - men de hadde nok framstått som relativt urutinert i dagens krigføring, sier Eggen på sedvanlig Nils Arne-vis.

Og som vanlig varsler han fullt Rosenborg-kjør i kveld.

- Vi skal komme på banen som en hvit tornado. Vi prøvde oss med det mot Start også, men så oppdaget vi plutselig at det sto 0-2. Derfor må vi kanskje være litt mer forsiktige.

Slik starter RBK: Daniel Örlund, Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin, Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Trond Olsen, Rade Prica.

PYNTET: Champions League-dekorasjonen er igjen på plass på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
PYNTET: Champions League-dekorasjonen er igjen på plass på Lerkendal. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer