FOR RASK: Usain Bolt bykset ut av startblokkene før startskuddet smalt, og mistet dermed muligheten til å forsvare VM-tittelen på 100 meter. Foto: REUTERS/Max Rossi
FOR RASK: Usain Bolt bykset ut av startblokkene før startskuddet smalt, og mistet dermed muligheten til å forsvare VM-tittelen på 100 meter. Foto: REUTERS/Max RossiVis mer

- Jeg er ekstremt skuffet

Usain Bolt snakker om 100 meter-fiaskoen.

(Dagbladet): Selv om Usain Bolt ikke har virket like utilnærmelig som før, var han storfavoritt i gårsdagens VM-finale på 100 meter i Daegu.

Men jamaicaneren - som kanskje har startene som sitt eneste svake punkt - ble diskvalifisert etter en klar tjuvstart.

Han skjønte umiddelbart at løpet var kjørt, og rev av seg overdelen mens han ristet fortvilet på hodet. Skuffelsen var så stor at han ikke snakket med noen etterpå.

INGEN TVIL: Det var ingen tvilsavgjørelse da Bolt ble diskvalifisert. Foto: REUTERS/David Gray
INGEN TVIL: Det var ingen tvilsavgjørelse da Bolt ble diskvalifisert. Foto: REUTERS/David Gray Vis mer

I dag har han derimot sendt ut en pressemelding, der han beskriver sin egen skuffelse som «ekstremt stor».

- Alle først vil jeg gratulere min lagkamerat Yohan Blake (gullvinneren) og de andre utøverne som vant medaljer. Jeg er selvfølgelig ekstremt skuffet over å ikke få sjansen til å forsvare VM-tittelen min på grunn av tjuvstart. Jeg følte meg fantastisk i kvalifiseringen, og var klar for å løpe fort i finalen. Jeg har jobbet knallhardt foran dette VM, og alt så lyst ut, sier Bolt.

Han var i sedvanlig showhumør før start. Han pekte til høyre mot landsmannen Yohan Blake og ristet på hodet, så pekte han til venstre på amerikaneren Walter Dix og gjorde det samme.

SHOWET SOM VANLUIG: Usain Bolt holdt show foran kamera før start, men nektet å snakke med pressen etterpå. Foto:  (AP Photo/Matt Dunham)
SHOWET SOM VANLUIG: Usain Bolt holdt show foran kamera før start, men nektet å snakke med pressen etterpå. Foto: (AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

Men denne gangen slo gestene tilbake på ham.

Bolt har fortsatt to gullmuligheter igjen: På 200 meter og 4 x 100 meter. Nå skal han bare fortrenge opplevelsen fra 100 meter.

- Jeg har noen dager på meg til å fokusere på nytt og bli klare for 200 meter (kvalifisering) på fredag. Etter det har jeg 4 x 100 meter og et par andre løp før sesongen er over. Jeg vet at formen er god, og jeg vil fokusere på å løpe bra på 200 meter.