- Jeg er en av de mest oppskrytte skiløperne i Norge

Øystein «Pølsa» Pettersen om det alle har misforstått.

(Dagbladet): Øystein Pettersen er blitt en av våre mest folkekjære langrennsløpere, men det er ikke nødvendigvis på grunn av resultatene i skisporet.

Det er han i det minste overbevist om selv. For OL-gullvinneren i sprintstafett fra Vancouver mener det er en stor misforståelse at han er noen toppløper i virkelig forstand.

- Dette er ikke for å tråkke på meg selv, men jeg mener jeg er blant de mest oppskrytte langrennsløperne i Norge, sier Pettersen i kveldens utgave av «Best av de beste» på TV 2.

- Jeg vant OL-gull i 2010. Før det gikk jeg under radaren som en hyggelig type som var brukbar på ski. Men etter OL har forventningene blitt skrudd opp, og folk tror at jeg vinner mange skirenn. Det gjør jeg ikke, og det har jeg aldri gjort. Det tror jeg egentlig ikke at jeg noen gang kommer til å gjøre, heller, sier Linderud-gutten.

- Trener ikke for å vinne Denne sesongen satser Øystein Pettersen langløp i stedet for sprint, selv om han også har åpnet for å delta i Tour de Ski om forholdene skulle ligge til rette for det. Uten at han tror at han kan vinne der, heller.

- Jeg sover godt om natta. Jeg motiveres av å jobbe med folk som har lyst til å bli bedre, og av de mekanismene ved det å være i et lag. Jeg trener ikke fordi jeg skal vinne, jeg trener for å se om jeg kan bli bedre, sier Pettersen.

I intervjuet med «Best av de beste»-programleder Thea Olsen forteller 31-åringen også om kostnadene ved hans satsning som familien har måttet betale, spesielt i årene etter at han fikk en datter.

Har prioritert bort familien Selv om han er klar på at man må være egoist for å lykkes i internasjonal langrenn, mener han at hans egen «egoisme» til slutt ble en ulempe for ham selv - rent sportslig.

- Det er komplekst. Jeg har vært veldig egoistisk, men det har blitt min bane i negativ forstand, sier Øystein Pettersen.

- Jeg har to nydelige jenter hjemme som jeg er veldig glad i, som jeg har prioritert bort litt fordi jeg skal gjøre min greie. Det har gjort at jeg ikke har trivdes så godt. Jeg har gjort mye gøy og trent mye bra, men når du står på start og tenker at du burde vært mer hjemme, da har du tapt. Så du må finne ut hvor mye egoist du kan være, sier Pettersen, som satser på langløp med Team United Bakeries.

Kveldens episode av «Best av de Beste» vises på TV 2 kl. 20.