MINST LIKE KAXIG SOM NORTHUG: Nicklas Bendtner har en ukuelig tro på egne ferdigheter, og tror han i løpet av neste sesong vil bevise at han er en av verdens beste spisser. Foto: AFP PHOTO/CHRIS RATCLIFFE
MINST LIKE KAXIG SOM NORTHUG: Nicklas Bendtner har en ukuelig tro på egne ferdigheter, og tror han i løpet av neste sesong vil bevise at han er en av verdens beste spisser. Foto: AFP PHOTO/CHRIS RATCLIFFEVis mer

- Jeg er en av verdens beste spisser

Bendtner om Arsenal, sin 12 år eldre milliardærkjæreste og strippingen etter krasjet i 160 km/t.

||| • I studio kl. 18.30: Arsenal - Manchester City

(Dagbladet): Nicklas Bendtner har opparbeidet seg en slags kultstatus blant fansen på Emirates.

For selv om den nesten uforskammet selvsikre 22-åringen åpenbart har potensial og fysiske forutsetninger for å bli en toppspiss, kan han fortsatt bomme på sjanser så store at en rekke av verdens bestemødre kunne gjort det bedre.

Samtidig scorer han også litt mål.

Flere ganger denne sesongen har han reddet Arsenal med avgjørende scoringer i sluttminuttene, og i Robin van Persies skadefravær har han også fått mye tillit av Arsene Wenger.

21 kamper - hvorav 12 fra start - har gitt seks ligamål, mens han i Champions League står bokført med småpene fem nettkjenninger, det samme som Wayne Rooney.

Bare én ting som mangler
Men selv om Bendtner ytterst sjelden nevnes i samme åndedrag som verdens beste spisser, er mannen selv ikke i tvil om at det er i det selskapet han hører hjemme.

- Spør du meg om jeg er en av verdens beste spisser, svarer jeg ja fordi jeg virkelig tror det. Når jeg ser andre spisser score masse mål, skjønner jeg at jeg er nødt til å gjøre det samme. Men jeg tror alt annet i spillet mitt er på plass, selv om jeg tror jeg kan bli enda bedre. Men å score flere mål er det eneste som mangler, og når jeg gjør det tror jeg at jeg kommer til være den spilleren jeg ønsker å være. Én av de beste, sier Bendter i et større portrettintervju med Daily Mail.

Ingen trenger i hvert fall være i tvil om at Bendter har den nødvendige selvtilliten for å lykkes, kombinert med en personlighet der han nekter å la seg skremme av noe som helst.

Episoder fra det danske landslaget der han som fersking motsatte seg veteranens krav om å ta fem armhevinger, eller der han på Arsenal-treningen kjeftet opp etablerte stjerner som Thierry Henry og Dennis Bergkamp til tross for at de knapt visste hvem han var, er ganske talende i så måte.

KLEDDE SEG NAKEN: Nicklas Bendtner tok opp et sidespeil som hadde falt av og sjekket kroppen sin i detalj etter dette krasjet i 160 km/t. Foto: James Noble/All Over
KLEDDE SEG NAKEN: Nicklas Bendtner tok opp et sidespeil som hadde falt av og sjekket kroppen sin i detalj etter dette krasjet i 160 km/t. Foto: James Noble/All Over Vis mer

I Daily Mail røper han også at han før sesongen oppsøkte spissmakker Eduardo og ganske så ubeskjedent ba om å få draktnummeret hans - nummer 9.

Svaret fra brasilianer-kroaten var negativt.

Nå spiller Bendter i stedet med draktnummer 52, og det er blitt spekulert i at det henspilte på antall tusenlapper han hever i uka for å spille i Arsenal.

- Det er ikke sant, ler Bendtner.

- Jeg betalte tilbake pengene til supporterne som hadde kjøpt Bendtner-drakter med nummer 26 på ryggen, for jeg gjorde endringen tidlig i sesongen. Men det var bar etter at jeg hadde spurt Eduardo om nummer ni og han sa nei at jeg bestemte meg for å gjøre noe annet, sier han.

Tok av seg alt
Bendter har fått en god del oppmerksomhet for det som har skjedd utenfor banen i sin tid i England, som da han ble fotografert med buksene på knærne etter et mesterligatap mot Manchester United, og ikke minst da han kjørte av veien i sin Aston Martin i 160 km/t og krasjet med et tre.

Den store dansken krabbet så og si uskadd ut av vraket.

Det mange kanskje ikke vet er at han også hadde strippet av seg tekstilene da politiet kom til åstedet.

- Gutta på laget synes det er morsomt. Men jeg var nødt til å sjekke kroppen min. Jeg kjente smerter i kneet og magen, der jeg har har vært gjennom en operasjon. Jeg var selvsagt bekymret. Jeg lever av kroppen min og var desperat etter å sjekke om at var OK. Så da tok jeg av meg alle klærne, tok opp et sidespeil som hadde løsnet og sjekket meg selv fra topp til tå, sier han.

Bendtner behersker imidlertid også kunsten å sjekke andre, som da han inviterte baronesse Caroline Luel-Brockdorff med på date.

KAN JEG FÅ DRAKTA DI?: Bendtner var ubeskjeden nok til å be Eduardo om å gi fra seg drakt numme ni. Foto: AP Photo/Jon Super
KAN JEG FÅ DRAKTA DI?: Bendtner var ubeskjeden nok til å be Eduardo om å gi fra seg drakt numme ni. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Ikke opptatt av pengene
Hun er 12 år eldre enn Arsenal-spissen og skal ifølge rapporter ha mottatt ufattelige 400 millioner pund - snaue fire milliarder kroner - da hun skilte seg fra bankmannen Rory Flemning.

Luel-Brockdorff takket ja til daten, og selv om forholdet er ett av få temaer Bendter ikke ivrer etter å prate om, sier han at pengene var helt irrelevant da de møttes.

- Jeg vet ngenting om pengene hennes, det er ikke et tema. Selv om vi ikke hadde noen penger i det hele tatt ville jeg fortsatt vært lykkelig sammen med henne, sier han til Daily Mail.

De to nyter rene «Posh og Becks»-statusen i hjemlandet, og Bendter sier forholdet har gjort ham til en mer moden person.

- Livet mitt har forandret seg. Jeg har modnet masse det siste halvannet året, og selv om jeg fortsatt har det moro går jeg ikke ut så mye lenger. Nå har jeg møtt en helt spesiell person, som jeg elsker, sier Bendter.

Det er også gode nyheter for Arsene Wenger og Arsenal, som møter Manchester City på Emirates i kveld.