- Jeg er en liten gambler

Ole Gunnar Solskjær (26) liker å gjøre mer enn å score mål på fotballbanen. Nå er Manchester United-spissen også blitt hesteeier. - Det bor nok en liten gambler i meg, sier Solskjær til Norsk Rikstoto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Toåringen som Solskjær nå er medeier i, er håndplukket av suksesstrener Kjell Håkonsen på Forus. Den er lillebror til Backstreet Chief, som har kjørt inn rundt 60 000 kroner i år, og skal være et enda bedre emne.

- Jeg følger travsendingene på TV2, og ringer gjerne hjem for å være med på en bong, sier Solskjær på nettsida til Norsk Rikstoto.

- Liker å spille

Hesteinteressen hans har vokst etter at han kom til Manchester. United-manager Alex Ferguson er ekstremt galoppinteressert.

- Titt og ofte har det hendt at vi har møtt opp på trening, men at Ferguson har avlyst den og tatt oss med på galoppløp i stedet. Nesten alle på laget har fått opp hesteinteressen, og de fleste liker å spille, sier Ole Gunnar.

Seks eiere

Den talentfulle varmblodshesten han nå er deleier i, trenes av Kjell Håkonsen og eies av Solskjær, samboeren Silje, Jim Solbakken (gammelkompis fra Clausenengen), Eirik Djuve (eier av Spikeld), Kjell Håkonsen og styreformann i Forus Trav AS, Tore Christiansen. Hesten skal etter planen debutere i 3-årsserien på Forus i februar/mars, og blir kusket av Rune Wiik.

- Hesten skal først vise hva den duger til blant de lokale treåringene på Forus. Er den så god som vi håper, stiller vi opp i sommerens mange storløp, sier Tore Christiansen.

- Fersking

Første gang han kom i kontakt med Solskjær, var i egenskap av United-fan.

- Da jeg hørte at Ole Gunnar ofte var på galoppbanen med Ferguson, kom ideen om at vi måtte få ham med på en hest. Han har norsk TV i Manchester, og synes det er artig å følge med.

- Ole Gunnar er en fersking på trav, men veldig interessert. Det er slike profiler hestesporten trenger, sier Tore Christiansen.

HOPPLA: Storscorer Solskjær håper å prikke inn en vinner på travbanen også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer