- Jeg er en løve

Kameruns tyske landslagssjef slo ut Saudi-Arabia i dag. Nå skal han sende tyskerne ut av turneringen. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Winfried Schäfer er født i Tyskland, men har nå ansvaret for Kameruns løver. Etter andre runde i gruppe E blir det vinn eller forsvinn mot Tyskland på tirsdag.

- Vi må slå Tyskland. Egentlig ville jeg ikke at det skulle bli på denne måten, men nå er det nå en gang sånn. Tyskland er selvfølgelig favoritter, de har mer erfaring og flere store kamper bak seg.

- Men jeg er en løve, jeg er trener for Kameruns lag og jeg ønsker virkelig å gå til andre runde - selv om det er mot Tyskland, sier Schäfer.

Kamerun var sett på som en av VMs outsidere, men har ikke imponert all verden så langt. I dag måtte de slite for seieren mot Saudi-Arabia.

Etter 0-8 mot Tyskland var det ikke annet å forvente at Saudi-Arabia la seg bakpå mot Kamerun. Og taktikken lyktes nesten.

Kamerun hadde ballen, men Saudi-Arabia hadde sjansene. Tre gode muligheter til å score talte vi i første omgang, og da hjalp det ikke at Terje Hauge tvilsomt annullerte et mål for Kamerun. Det var Saudi-Arabia som så vassest ut i Saitama.

Men som mot Tyskland gikk de grønne ørnene på et tap. Det vil seg liksom ikke for Saudiene i dette VMet.

Samuel Eto'o sendte sjeikedømmet hodestups ut av VM, foreløpig uten å score mål.

- I den første kampen ble vi alle sjokkert, men i dag viste vi mer av hva vi kan. Kamerun er av turneringas favoritter og har en stor sjanse til å gå videre, sier Saudi-trener Nasser Al-Johar.

Kamerunerne kom til VM uten tap på 13 kamper, og hadde rundspilt England i treningskamp rett før VM. Med knappest mulig seier mot Saudi-Arabia må de sannsynligvis slå Tyskland i siste kamp for å gå videre fra gruppa.

Det blir ikke lett med det forsvarsspillet Kamerun viste i dag.

Gang på gang klarte hissige Al-Temyat å krige seg til sjanser mot et svært nonchalant kamerunsk forsvar.

Men med kniven mot strupen skjerper de seg kanskje tilstrekkelig?

Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

SCORINGEN: Samuel Eto'O knuser Saudi-Arabias VM-drøm med denne scoringen.