- PRISEN TYNGET: Berbatov innrømmer at han har tenkt mye over pengene Manchester United betalte for ham da han kom fra Tottenham. Foto: Scanpix
- PRISEN TYNGET: Berbatov innrømmer at han har tenkt mye over pengene Manchester United betalte for ham da han kom fra Tottenham. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg er en merkelig fyr

Berbatov innrømmer mørke stunder i United-drakta.

||| (Dagbladet): Han skulle bli den nye Cantona, men etter to sesonger i rødt var til og med United-fansen usikker på om Berbatov var god nok for Manchester United.

Etter hat-trick mot Liverpool og 6 mål på 4 kamper, har pipa fått en annen lyd. Først nå ser man det Sir Alex mente var verdt å betale 300 millioner kroner for for to år siden.

Men summen har lagt mye press på spissen som kom fra Tottenham.

Det innrømmer han selv i et intervju med The Guardian.

- En prøver ikke å tenke på det, men noen ganger kan du bare ikke noe for det. Det er mye penger og hva skjer hvis du ikke scorer nok mål? Er man da verdt så mye penger?, spør Berbatov retorisk.

Alle har mørke perioder - Slike tanker går alltid gjennom hodet mitt, og noen ganger kan det være dårlig for konsentrasjonen min, fordi den distraherer deg fra målet jeg har: å spille og nyte min fotball, sier 29-åringen.

Berbatov tror alle spillere har mørke perioder i løpet av en karriere.

- Enhver spiller har perioder hvor de tviler på seg selv i løpet av en karriere, og det viktigste å lære er å holde seg sterk, sier han til avisa.

- Merkelig fyr Hvis folk ikke kjenner meg, tror de jeg er en merkelig fyr - og jeg er en merkelig fyr, sier Berbatov.

- Jeg er sjenert og folk som ikke kjenner meg skjønner ikke at jeg ikke liker å være så sosial og det er fordi jeg er en sjenert person. Jeg har alltid vært slik.

- Jeg har mine nære venner med meg når jeg kan, og det er det. Jeg har problemer med å la noen andre inn i min indre sirkel.

«Starstruck» Berbatov sier i intervjuet at han nærmest ble «starstruck» da han møtte Uniteds legendariske manager for første gang.

STARSTRUCK: Berbatov innrømmer at han ble nærmest lamslått av sine første møter med Sir Alex Ferguson. Foto: Scanpix
STARSTRUCK: Berbatov innrømmer at han ble nærmest lamslått av sine første møter med Sir Alex Ferguson. Foto: Scanpix Vis mer

- Han er trolig den mest suksessrike manager i fotballhistorien. I begynnelsen ble jeg litt lamslått, det var bare et tilfelle av «whoa». Men når en begynner å bli kjent med ham er han en veldig hyggelig fyr.

- Men når ting ikke går som han planlagt, vil han si fra. Han kan være aggressiv, tøff. Men på en måte som motiverer deg.

Han trives ikke å være en en såkalt «fox in the box», han vil være en del av spillet og føle ballen i bena.

- Noen spisser venter bare på én sjanse i en kamp. De gjør ingenting før ballen til slutt treffer kneet og går i nettet. Det gjør ikke meg glad. Jeg trenger å føle ballen i føttene mine, sier han.

I helga kan du følte ti Premier League-kamper direkte i Dagbladets livestudio.

NY HELT: Etter en glimrende sesongstart har Berbatov fått en ny vår i United-drakta. Foto: Scanpix
NY HELT: Etter en glimrende sesongstart har Berbatov fått en ny vår i United-drakta. Foto: Scanpix Vis mer