- Jeg er en outsider

Moan vil bare kose seg i VM.

NESTEN FRISK: Magnus Moan føler seg ikke som en favoritt før VM-start. Her fra et renn i Chaux-Neuve 22. januar. Foot: AP/Laurent Cipriani
NESTEN FRISK: Magnus Moan føler seg ikke som en favoritt før VM-start. Her fra et renn i Chaux-Neuve 22. januar. Foot: AP/Laurent CiprianiVis mer

(Dagbladet): I formiddag gjennomførte Magnus Moan (27) sine første treningshopp i Midstubakken før VM-rennet lørdag.

Trønderen sto over NM og stilte ikke i et testrenn i helgen på grunn av forkjølelse, men sier seg friskmeldt til VM på tross av fortsatt tett nese.

- Jeg er på bedringens vei, og nå er jobben gjort. Det er ikke optimalt, men nå skal jeg bare kose meg i VM, sier Moan til Dagbladet i bånn av Midstubakken.

- Ambisjonene for VM er som før sykdommen?

- Ja, jeg har alltid et mål om å komme på pallen. Men nå er jeg en outsider, for å si det sånn.

Moan var en norsk kombinertener fra VM i 2005 til 2009 med ett gull, to sølv og to bronser. I år er Mikko Kokslien den beste nordmannen i verdenscupen med seks pallplasseringer denne sesongen, og én seier. Også Jan Schmid har flere poeng enn Moan.

Men langrennsspesialist Moan gikk til topps i verdenscuprennet i Seefeld 16. januar. På treninga i dag leverte han best i det tredje forsøket, han var sjuende best med 102 meter.

 - Vi har et veldig bra lag, jeg får håpe de andre drar meg ned hoppbakken, sier Moan.