- Jeg er en stolt mammadalt

Boksestjernen Lennox Lewis snakker om mamma og homofili.

Lewis forbereder seg før søndagens tittelkamp i boksing mot Hasim Rahman, med å erklære at han er en mammadalt. 35-åringen har ofte blitt kritisert for at han har et altfor nært forhold til sin mor. I et intervju med Radio Times sier Lewis at mamma hjelper ham med å konsentrere seg.

- Hun følger med på treningene mine, og sjekker at alt er i orden. Jeg er svært stolt av å være en mammadalt, sier han.

Det har versert flere rykter i den kulørte presse om Lewis' seksuelle legning. Flere blader har skrevet at han er homofil, til tross for at han har fast følge med ei jente.

- Først ble jeg skikkelig opprørt, fordi det var så respektløst. Hvordan kan de kalle meg homo? Det tror vel jeg er homo fordi jeg er pen, er snill mot mora mi, og ikke er ute på byen med mange kvinner. Til slutt skjønte jeg at det går homserykter om alle kjente menn. Etter det sluttet jeg å bry meg om det.

Han avsluttet intervjuet med å forsvare boksesporten, som har gjort ham til verdenskjendis og multimillionær.

- Hvis sporten ble ulovlig, ville den gått under jorda, og blitt farlig. Vi har regler, en dommer og en lege som følger med på det som skjer i ringen. Boksing er bra for karakteren.

PUSEKATT: Lennox Lewis har et tett forhold til mora si. Hun glefser kanskje ikke like mye som den fire måneder gamle løveungen Nadia.<P>Foto: SCANPIX/REUTERS<P>