- Jeg er en traust trønder

Frode Estil har alltid levd et liv i skyggen av skistjernen Thomas Alsgaard. Nå innser gårsdagens vinner av Beitosprinten at denne tilværelsen er over.

BEITOSTØLEN: Han har slått til i mesterskap og har sølvmedaljer fra både Lahti-VM og OL i Salt Lake City. Uansett har han aldri holdt noen høy profil i mediene - og det er bevisst.

- Jeg er en traust trønder, sier Estil til Dagbladet.

- Jeg har trivdes veldig godt i skyggen av Thomas. Men jeg har gradvis klart å venne meg til denne rollen, sier han - og kommer med en innrømmelse:

- Jeg er lei av alt dopmaset. Nå håper jeg at det snart blir fokus på det sportslige.

Vinner sjelden

I går vant han Beitosprinten med 17 sekunder foran Anders Aukland. Han har aldri vunnet åpningsrennet tidligere. Estil har rett og slett ikke vunnet så mange skirenn i sitt liv.

- Jeg har ett NM-gull og én seier i verdenscupen. Jeg tror ikke jeg er kretsmester som senior engang, sier han med et smil.

30-åringen fra Lierne, ei bygd med rundt 1600 innbyggere i Nord-Trøndelag, er vant til å trene alene. Det er også blitt en vane at Thomas Alsgaard har fått all oppmerksomhet. Alsgaard og Estil har konkurrert i samme årsklasse, men namdalingen har selv med gode resultater sluppet unna medienes søkelys. Trener Carl Henning Gran er ikke redd for at det skal bli for mye oppstyr rundt trønderen selv om han i vinter kanskje kommer til å gå fortest av nordmennene.

- Nei, jeg tror ikke det. Han er en rolig og avbalansert fyr, med et kaldt hode og godt humør.

- Hva mener du med et «kaldt hode»?

- Han får ikke panikk, selv om ting går litt på tverke. Han følger planen, og det har gått bra hver gang.

- Hva er hans sterkeste side?

- Hans sterkeste side er at han klarer å finne formen til rett tid, kommer det kontant fra Gran.

Heldig

Selv mener Estil at han har vært heldig i de to siste mesterskapene.

- Det har klaffet bra de to siste mesterskapene. Det kan være tilfeldigheter også, det. Men jeg unngår å stresse meg opp når det er alvor, sier han.

Med OL-sølv og VM-sølv er det ingen som er i tvil om hva Frode Estil satser på denne sesongen.

- Det hadde vært artig med et VM-gull, sier han med et smil.

SEIERSPALLEN: Vinner Frode Estil smiler bredt på seierspallen.