- Jeg er en ulv

Christina Vukicevic er i angrepsposisjon før EM. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI (Dagbladet): Norges beste hekkesprinter har slitt i konkurransene hun har løpt i år. I Hengelo kom hun ikke til mål, på Bislett ble tida for dårlig.

Etter nedturen i Oslo droppet hun de planlagte stevnene og trente i stedet - i tillegg til å bruke Olympiatoppens idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

- Jeg har snakket med Britt mange ganger, og det er ingen tvil om at hun har hjulpet meg nå før EM, sier Christina til Dagbladet.

Vukicevic sa etter Bislett Games at hun ville oppsøke mental hjelp, og det har hun altså gjort i Tajet-Foxell, som også langrennsjentene Marit Bjørgen og Therese Johaug bruker flittig og skryter uhemmet av.

Tajet-Foxell får utøverne til å visualisere på en positivt måte og "glemme" det som er dårlig i en prestasjon. Det gjelder å fokusere på det positive.

Og det føler Christina at hun klarer.

- Jeg står liksom ikke på startstreken og lurer på om jeg skal klare å komme meg til mål. Jeg står der fordi jeg vet jeg kan løpe fort, sier hun.

- For det kan du?

- Ja. Fysisk er jeg helt i orden. Jeg har trent veldig bra, og når det mentale, troen på meg selv, også er på plass, ser jeg ingen grunn til at dette skal gå bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer