Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er en ulv

Christina Vukicevic er i angrepsposisjon før EM. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HELSINKI (Dagbladet): Norges beste hekkesprinter har slitt i konkurransene hun har løpt i år. I Hengelo kom hun ikke til mål, på Bislett ble tida for dårlig.

Etter nedturen i Oslo droppet hun de planlagte stevnene og trente i stedet - i tillegg til å bruke Olympiatoppens idrettspsykolog Britt Tajet-Foxell.

- Jeg har snakket med Britt mange ganger, og det er ingen tvil om at hun har hjulpet meg nå før EM, sier Christina til Dagbladet.

Vukicevic sa etter Bislett Games at hun ville oppsøke mental hjelp, og det har hun altså gjort i Tajet-Foxell, som også langrennsjentene Marit Bjørgen og Therese Johaug bruker flittig og skryter uhemmet av.

Tajet-Foxell får utøverne til å visualisere på en positivt måte og "glemme" det som er dårlig i en prestasjon. Det gjelder å fokusere på det positive.

Og det føler Christina at hun klarer.

- Jeg står liksom ikke på startstreken og lurer på om jeg skal klare å komme meg til mål. Jeg står der fordi jeg vet jeg kan løpe fort, sier hun.

- For det kan du?

- Ja. Fysisk er jeg helt i orden. Jeg har trent veldig bra, og når det mentale, troen på meg selv, også er på plass, ser jeg ingen grunn til at dette skal gå bra.

- Hadde jeg ikke trodd at jeg kunne presetere i EM, hadde jeg ikke vært her. Da hadde jeg droppet dette stevnet også. Men jeg er her, og jeg er her. Og jeg er klar, sier hun.

- Tajet-Foxell har gjort Marit Bjørgen til en tiger og Therese Johaug til en snøleopard. Er du også et dyr?

- Nei, men på serbisk betyr Vuko ulv...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!