- Jeg er enda bedre forberedt, og vil straffe feil enda hardere enn vanlig

Offensiv Magnus Carlsen før superturneringen.

(Dagbladet): Magnus Carlsen (22) har nye knep på lager før kandidatturneringen i London.

- Jeg er enda bedre forberedt og vil straffe feil enda hardere enn vanlig, lover Magnus Carlsen.

Neste uke braker det løs i London, i en turneringen en hel sjakk-verden har ventet på. Carlsen har planer om å være nådeløs mot motstanderne sine, for dette er en turnering han vil gjøre alt for å vinne. Kandidatturneringen skal avgjøre hvem av de åtte kvalifiserte spillerne som vinner rettet til å utfordre verdensmester Anand i november.

- Det kommer nok til å bli tøffeste turneringen jeg noen gang har spilt, sier Carlsen til Dagbladet.

Turneringen har et premiefond på fire millioner kroner, men det er ikke her de virkelig store pengene ligger. Det er en eventuell VM-kamp som vil sikre de største inntektene. Vinner Carlsen i London vil han spille om VM-tittelen i november. Men her blir det mange om beinet, for en VM-kamp er det største du kan spille i internasjonal sjakk.

Carlsen selv er ikke opptatt av pengene han kan vinne, men han legger ikke skjul på at turneringen blir svært viktig og tøff. Dette er turneringen alle vil gi alt for å vinne. Derfor har Carlsen også noen nye triks i ermet, trekk som er planlagt under treningsleiren på Kanariøyene som Carlsen avsluttet denne uka.

- Jeg er bedre forberedt enn noen gang, og det regner jeg med at konkurrentene er også, sier Carlsen.

- Har du noen nye triks oppe i ermet?

- Det er enkelte nye ting jeg har forberedt. Det blir interessant å se hvordan det går. Det er viktig for meg å alltid være ett steg foran. Man må være "der", skarp, og slå til når du kan. Det finnes alltid muligheter.

Se hele intervjuet med Magnus Carlsen over!