I HUMØR: Arsene Wenger har 20 år som Arsenal-sjef. Franskmannen forteller at han er mer sulten nå enn tidligere. Foto: NTB Scanpix 
I HUMØR: Arsene Wenger har 20 år som Arsenal-sjef. Franskmannen forteller at han er mer sulten nå enn tidligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arsène Wenger

- Jeg er enda mer sulten nå

Arsenal-manager Arsène Wenger fikk en svært etterlengtet triumf mot London-rival Chelsea lørdag. Nå ber han spillerne ta med seg godfølelsen inn i mesterligaen.

Wengers mannskap hadde kun vunnet fem av de siste 31 møtene med Chelsea foran lørdagens storkamp på eget gress. Flere av de foregående opplevelsene hadde i tillegg vært av det blytunge slaget – som da Wenger markerte sin kamp nummer 1000 som Arsenal-manager med å tape 0-6 i naboduellen.

Lørdag kunne imidlertid franskmannen smile bredest etter at elevene hadde nedsablet mannskapet til Antonio Conte med 3-0. Det ga selvtillit Wenger ber spillerne ta godt vare på.

Onsdag er Basel motstander i mesterligaens gruppespill. Den kampen tar ikke Arsenal-sjefen lett på.

– Alle tror at det blir lett å vinne der, men så ser du på Basels resultater mot engelske lag og innser at det ikke blir lett. De har slått Manchester United, Chelsea og Liverpool, minner Wenger om.

Heldig poeng

Basel kommer til onsdagens kamp med gode resultater i ryggen. Det sveitsiske mesterlaget har ikke gitt bort et eneste poeng i ligaen når ni serieomganger er unnagjort. I mesterligaåpningen ble det i tillegg 1-1 mot bulgarske Ludogorets.

I løpet av de siste seks sesongene har Basel i tillegg sendt både Liverpool og Chelsea ut av mesterligaens gruppespill.

– Vi må forberede oss godt og holde beina plantet på jorden. Hvis det er én ting jeg vet i vår bransje, er det at du får deg en nesestyver dersom du ikke er godt nok forberedt, sier Wenger.

Arsenal står med ett poeng så langt i årets mesterliga. Det sikret Alexis Sánchez med sin sene utligning i åpningskampen mot Paris Saint-Germain. Etter kampen var de fleste enige om at Arsenal var heldige som unngikk tap.

Mer sulten

Arsène Wenger feirer denne sesongen 20 år som Arsenal-manager. Franskmannen hevder motivasjonen er større enn noen gang.

– Jeg er enda mer sulten nå, fordi jeg vet at det ikke ligger nye 20 år foran meg, sier han.

– I tillegg føler jeg enda sterkere på ansvaret. Man er ikke 20 år på samme sted og ikke bryr seg, tilføyer han.

Wenger har sterke følelser for klubben han har tjent trofast i to tiår.

– Jeg er mer bevisst på hva Arsenal handler om, så jobben med å holde folk fornøyd tynger meg mer enn da jeg kom hit, sier han.

Arsenal-sjefen tvinges til å gjøre minst én forandring på laget onsdag. Midtbanespiller Francis Coquelin forlot banen med en kneskade lørdag.

(NTB)