Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er engelsk fotballs høye beskytter

Mourinho tar ansvar.

(Dagbladet.no): Chelseas manager Jose Mourinho går ut og lover å ikke gjøre som Arsenal - å kun spille med utenlandske spillere.

- Jeg mener man bør ha lokale spillere. Det samme mener sportsdirektør Peter Kenyon og eier Roman Abramovich. Vi synes det er viktig, sier Mourinho til Daily Mail.

Kun John Terry på Chelseas lag er fra egen stall, men den rike londonklubben har under den forrige manageren Claudio Ranieri og Mourinho i år vært flinke til å kjøpe engelsk kvalitet.

Det er nok å nevne Glen Johnson, Joe Cole, Frank Lampard og Wayne Bridge. Alle engelskmenn, alle spillere i europeisk toppklasse.

- Man kan bygge et storlag uten engelske spillere - Arsenal er et godt eksempel på det. Men spesielt når jeg er en utenlandsk manager i England, føler jeg et ansvar for det engelske landslaget og å utvikle engelske spillere. I så måte er jeg engelsk fotballs høye beskytter, slår Mourinho fast.

I tillegg blir det enklere å få tak i de beste engelske talentene når de ser at klubben satser på hjemlige spillere.

- Hvis du er 10, 12 eller 14 år og ser Lampard, Terry og Cole gjør stor suksess, så er det nok lettere for dem å tro at de kan gjøre det samme.

Fra 2006/07-sesongen innfører det europeiske fotballforbundet, UEFA, en regel om at spillere må ha egenproduserte spillere. Da må fire spillere ha spilt i klubben i ungdomsårene, mens to av dem igjen må være fra egen stall.

- Vi investerer massivt i vårt ungdomsakademi. Om et par år vil vi ikke ha noen problemer med å oppfylle UEFAs nye regler. Og jeg er enig med UEFA i at vi trenger regler for å sikre hjemlige spillere, sier Mourinho.

ENGELSK JUBEL: John Terry (t.h.) scoret mot Birmingham 30. januar. Her gratuleres Chelseas engelske kaptein av landsmannen Frank Lampard og Didier Drogba, som kommer fra Elfenbenskysten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media