- Jeg er et følelsesmenneske

Kjell Inge Røkke gleder seg over å jobbe med Solskjær.

MOLDE (Dagbladet): Da bomba smalt og Kjell Inge Røkke ba Aker trekke seg ut av Molde Fotballklubb, ble situasjonen fremstilt som om Røkke handlet i raseri. Selv om han nå sier han ikke ble forbanna i helga, har han blitt det før. I 1999 sparket han til en bruskjøler i raseri.

Han var forbanna på Moldes sportslige prestasjoner, og sparket førte med seg smerte og ispose.
 
Dagbladet pratet i kveld med Røkke i Molde og han svarte villig på spørsmål om sitt følelsesliv.

- Det har vel vært episoder hvor dine følelser har tatt overhånd?

- Jeg håper at de fleste mennesker har følelser. Og jeg får håpe jeg har hele spekteret av følelser som et normalt oppegående menneske, sier han.

Han vedgår at de siste dagene har vært preget av hard mediekritikk og i et lengre intervju i morgendagens papirutgave, forteller han om hvordan det har føltes på kroppen.

I kveld uttrykte han glede over å få bruke private penger på Molde Fotballklubb, ikke penger fra det børsnoterte selskapet Aker, hvor han eier to-tredjedeler.

- Jeg har vært med i Molde Fotballklubb i 20 år. Både når min egen økonomi har vært god og når den har vært dårlig. Jeg har alltid stilt opp for klubben. Men det var nok veldig avklarende at Aker sa i fra at de ikke kunne være med utover denne sesongen og den stafettpinnen som Aker har hatt, har jeg og Bjørn Rune Gjelsten tatt over, sier han.

Røkke var som ung idrettsutøver kjent for å alltid ta seg helt ut i konkurranse. Om han ikke fikk resultatene han trente for, merket omgivelsene det godt.

PÅ PRESSEKONFERANSE: Her er Kjell Inge Røkke og Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse tidligere i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ PRESSEKONFERANSE: Her er Kjell Inge Røkke og Ole Gunnar Solskjær på pressekonferanse tidligere i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Hans far sa en gang «Husk det Kjell Inge, at når du er sliten, er alle andre like slitne». Det mottoet har han levd etter siden da. Derfor bar pressekonferansen i dag preg av at Røkke følte det var viktig at han kom seirende - eller uavgjort ut av den offentlige disputten med Solskjær.

- Er det tøft å alltid være en vinnerskalle?

- Nei, jeg tror det i denne saken ikke har dreid seg om å vinne, men å gjøre det riktige for fellesskapet jeg har vært en del av, sier han.

For i dag var det showmannen Kjell Inge Røkke som var på tur i hjembyen. Det fikk Dagbladet oppleve etter at dagens presse-show var unnagjort.

På plena utenfor stadion, rett før han skulle hjem til mamma Gunvor og spise middag, fiklet han med sin mobiltelefon.

- Bruker opptatt står det her, sa Røkke muntert og gliste mot Dagbladet.

- Fyll opp kontantkortet ditt, repliserte Dagbladet.

- Jeg har gått tom for cash, skjønner du. Jeg må låne med Bjørn Rune. Jeg må nok ha det dem i tidligere tider kalte «henstand». Da jeg fikk kjøpe øl på krita, svarte Røkke og lo godt.