- Jeg er favoritt

LAHTI (Dagbladet.no): Bente Skari har aldri vunnet en 15 km på toppnivå, men regner likevel seg sjøl som gullfavoritt torsdag.

Årsaken er ganske enkel. Skari leder verdenscupen og er verdens beste klassiske skiløper for tida. Mangelen på seire på langdistansene 15 og 30 km forklarer hun med sjeldne starter i v-cupen.

- Jeg går for gull selv om jeg vanligvis er best 5 og 10 km. Det er på tide med en seier, sier Bente - med nybleket hår som resten av troppen.

Trusselen fra øst

Når Bente skal ramse opp de fremste utfordrerne trekker hun fram russiske Larissa Lazutinova og Olga Danilova. Og hun tror kanskje det dukker opp en og annen russer og finsk jente - litt bak henne sjøl i mål.

- Jeg er favoritt, det er jeg. Men det hender favoritter faller gjennom. Men jeg er bedre forberedt enn tidligere og har stor selvtillit, sier hun.

Skari sier alt har gått etter planen i oppkjøringen. Hun har gjort det hun skulle og føler seg i god form.

- De andre har kanskje mer å gå på i forhold til det de har prestert tidligere. Men jeg har vært i toppform hele tida. Jeg ligger bra an, sier hun.

Vil ikke ha regn

Bente understreker at hun ikke har innkassert gullet på forhånd. For seieren kan glippe hvis ikke skiene sitter, eller hvis noen andre overrasker.

- Plutselig kan noen komme opp og slå meg, sier Bente og håper på enkelt føre i løypene. Hun vil ikke ha regn og sludd som flere av langrennsgutta.

- I Ramsau for to år siden visste vi ikke om skiene satt eller glapp like før start. Det skapte usikkerhet. Vi får håpe det blir noenlunde føre.

- Er noe annet enn gullmedalje nederlag?

- Vel, det kan jeg ikke si. Det kommer an på jeg synes om løpet. Det er tydelig at flere blir bedre nå. Normalt vil jeg bare gå for gull, når jeg har muligheter til det.

<B>SIKTER:</B> Bente Skari (til vesntre) sikter mot gull. Her med lagvenninnene Marit Roaldseth og Hilde Gjermundshaug Pedersen