Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er flau over å være dansk

Den danske Lyn-spilleren Steven Lüstu (32) har ikke mye til overs for den dansk-norske ordkrigen før fotballkrigen i Parken.

- Jeg blir nesten flau av å være dansk, sier han.

- Selvfølgelig skal det være oppmerksomhet rundt denne kampen, men vi må ikke dra inn det norske kronprinsparet og nordmenns innsats i senga. Da mister vi fokus. Nok er nok, sier forsvarsspilleren til Dagbladet.

Hans danske kollega i Stabæk, Peter Sand, er enig:

- Det er så tullete og usaklig at det ikke blir morsomt, sier Sand.

Han håper fortsatt på et godt forhold mellom oss naboer i nord og håper at både Norge og Danmark kvalifiserer seg til EM.

- Kjedelig

- Danskene mener det norske landslaget spiller destruktivt og feigt. Hva synes du, Lüstu?

- Jeg vet ikke om det er feigt, men det er i alle fall kjedelig å se på, sier 32-åringen - og bidrar dermed på sin måte til ordkrigen.

Han innrømmer at han ble mobbet av lagkameratene i Lyn da Morten Olsen kalte nordmennene for noen fjellaper. Men nå har mobbingen stilnet.

- Jeg skal se kampen på tv hjemme i Asker og får besøk av noen venner fra Danmark, forteller Lüstu.

- Psykologisk krig

Den tredje dansken i den norske eliteserien, Odds Christian Flindt Bjerg, bryr seg ikke om skittkastingen over Skagerrak. Heller ikke at Dagbladet kuppet havfrua og fornorsket den med landslagsdrakten.

- Det tåler hun - og vi, sier Flindt Bjerg.

- Det er en del av den psykologiske krigføringen der media må ta på seg det meste av skylden. Men det er bedre å kle på henne den norske landslagsdrakten enn å kappe hodet av henne, smiler midtbanestrategen.

KRITISK: Lyn-spiller Steven Lüstu.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media