- Jeg er for ærlig

LA BAULE (Dagbladet): Ordkrigen mellom Drillo og Zagallo går nå på alle verdens TV-kanaler.

Etter at Brasil-treneren slo tilbake med sitt «Norge ville vært bedre med meg som trener» gikk kamera-teamene manngard til den norske treningen. Hvor Drillo bare smilte og sa: Min store svakhet er at jeg er for ærlig.

Spillestil-debatten mellom de med kalde og varme bein - sparket i gang med en Drillo-verbal-pasning dypt inn i den brasilianske fotballsjela - er den store hypen før Norge- Brasil.

Men for Drillo er den et ikketema. Og derfor prøvde han seg med følgende kontra da TV-brasilianer nummer én ville vite om han virkelig hadde sagt at nasjonen med fire verdensmesterskap ville vært bedre med ham som trener.

- At jeg har sagt at jeg vil trene Brasil og gjøre dem bedre er nonsens.

Men der tar Drillo feil. Sitatet nyhetsbyrået Reuter sendte verden rundt med et smil for halvannen uke siden er et faktum. Og da jeg gjorde Drillo oppmerksom på at uttalelsen hans faktisk fortsatt var å høre på et lite lydbånd, kom det tørt:

- Det er dumt å spøke med journalister.

  • Fleip eller fakta: Drillo har i hvert fall gjort brassene forbanna. Uten å ha møtt motstander Mario Zagallo ansikt til ansikt.

- Jeg har ikke snakket med Zagallo, sier Drillo til TV-brasilianer nummer to. - Og jeg har dårlig erfaring med å snakke til folk gjennom media. Men jeg ønsker å snakke med ham, men ikke gjennom deg.

Og bare for å gjøre det helt klart:

- Sånne ting (ordkrigen) avgjør ikke fotballkamper.

- Zagallo sier dere ville slått Skottland med ham som trener?

- Jeg tror ikke det - men det er vanskelig å bevise. Men det som derimot er spennende er om vår stil kan overføres til en annen kultur.

- Det tror jeg, sier Drillo.