- Jeg er for dårlig trent

Melkesyra bet seg fast i lårene til Kjetil André Aamodt. Nordmannen måtte kjempe seg ned til femteplass i verdenscuprennet i utfor i dag.

5. plassen, 1,42 sekund bak den suverene østerrikeren Stephan Eberharter, var hederlig, men heller ikke mer. Nok en gang understreket Aamodt at han ikke er godt nok trent.

- Jeg ble så stiv i lårene i det nederste partiet av løypa her at alt rett og slett sluttet å fungere. Jeg hadde melkesyre i lårmusklene, og det kommer nok av at jeg er for dårlig trent, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter rennet.

Han var tredje raskest under den siste treningen fredag, men klarte ikke å følge opp i selve rennet. Der besatte østerrikerne Eberharter, Klaus Kröll og Andreas Schifferer de tre første plassene. Særlig imponerte Eberharter med overlegen kjøring. Han vant da også sin tredje strake utforseier av like mange mulige denne sesongen.

- Det er store glidflater i Val d'Isere, og jo mer statisk kjøringen blir, jo stivere blir jeg. Det merket jeg her i dag, sa Aamodt.

Han er ikke god nok til å vinne, i hvert fall ikke foreløpig, men han mener kjøringen og den styrkemessige kondisjonen bør bli bedre utover i sesongen.

- Problemet mitt er at jeg slet med mye vondt i ryggen, og da fikk jeg ikke trenet tilstrekkelig i høst, fortalte Aamodt.

For langt bak

I de to første utforrennene har Aamodt vært cirka sekundet bak Eberharter. I dag var avstanden 1,42 sekund, og det mente Aamodt var i meste laget.

- Plasseringsmessig er ikke denne 5. plassen så håpløs, men jeg er tidsmessig altfor langt bak, slo han fast.

- Bortsett fra at tidsdifferansen er for stor opp til de beste, ligger jeg jo stort sett der jeg har ligget i hele år, sa Aamodt.

Han gledet seg over 9. plassen til lagkompis Bjarne Solbakken.

- Det blir litt mer trykk i laget når han kjører så bra, så det var virkelig gøy at han fikk det til i dag.

Jobbe mer

- Det går mye på motivasjonen når det er snakk om å kjøre godt på ski og ha lyst til å vinne skirenn. Jeg føler jeg har potensial til å vinne renn, men da må jeg stå på og jobbe mye mer. Det er klart at jeg kommer til å få bedre styrkemessig kondisjon utover i sesongen, hevdet Aamodt.

Han måtte nok en gang se seg kraftig slått av de suverene østerrikerne.

- Eberharter var bra og suveren, men løypa her passer ham veldig godt også ettersom den har langt glidflater. Med en gang det blir litt mer svingete er vi nærmere ham. Det går an å slå Eberharter, for han har da vist svakheter han også. Men i dag var han i det umulige hjørnet, slo Aamodt fast lørdag.

Under pari

Bortsett fra Aamodt og Solbakken var de øvrige nordmennene langt under pari i dagens renn. Kenneth Sivertsen fikk det ikke til og endte på 32. plass. Audun Grønvold og Trygve Sande ble henholdsvis nummer 49 og 50. Begge var over fire og et halvt sekunder svakere enn Eberharter.

- Jeg hadde nok ikke spesielt raske ski i dag, men i tillegg gjorde jeg en stor feil på toppen. Da gikk luften ut av ballongen. Jeg mistet rett og slett piffen, sa Audun Grønvold etter det skuffende rennet.

I morgen står storslalåm for menn på programmet i Val d'Isere.

(NTB-Per-Kristian Eriksen):

FORMSVIKT: Kjetil André Aamodt sliter med formen for tida. Her kjører han inn til 7. plass i Beaver Creek, Colorado for en uke siden. I dag ble den 5. plass.