- Jeg er for dårlig trent

Melkesyra bet seg fast i lårene til Kjetil André Aamodt. Nordmannen måtte kjempe seg ned til femteplass i verdenscuprennet i utfor i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

5. plassen, 1,42 sekund bak den suverene østerrikeren Stephan Eberharter, var hederlig, men heller ikke mer. Nok en gang understreket Aamodt at han ikke er godt nok trent.

- Jeg ble så stiv i lårene i det nederste partiet av løypa her at alt rett og slett sluttet å fungere. Jeg hadde melkesyre i lårmusklene, og det kommer nok av at jeg er for dårlig trent, sa Kjetil André Aamodt til NTB etter rennet.

Han var tredje raskest under den siste treningen fredag, men klarte ikke å følge opp i selve rennet. Der besatte østerrikerne Eberharter, Klaus Kröll og Andreas Schifferer de tre første plassene. Særlig imponerte Eberharter med overlegen kjøring. Han vant da også sin tredje strake utforseier av like mange mulige denne sesongen.

- Det er store glidflater i Val d'Isere, og jo mer statisk kjøringen blir, jo stivere blir jeg. Det merket jeg her i dag, sa Aamodt.

Han er ikke god nok til å vinne, i hvert fall ikke foreløpig, men han mener kjøringen og den styrkemessige kondisjonen bør bli bedre utover i sesongen.

- Problemet mitt er at jeg slet med mye vondt i ryggen, og da fikk jeg ikke trenet tilstrekkelig i høst, fortalte Aamodt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer