- Jeg er for feig

KITZBØHEL (Dagbladet): Kjetil André Aamodt har gitt opp håpet om å vinne et renn i Super-G eller utfor denne sesongen. Men han har likevel ikke gitt opp håpet om å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Jeg har nok vært for feig og må tørre mer. Det kommer av at jeg ikke har prioritert fartsøvelsene nok, sier Aamodt til Dagbladet.

28-åringen har faktisk ikke vunnet et utforrenn siden Chamonix i 1994 - og ikke et Super-G-renn siden Kvitfjell i 1996.

Skuffende

Med 17. beste tid på gårsdagens utfortrening her i Kitzbühel var Aamodt hele 3,31 sekunder bak Kristian Ghedina.

- Det var lite som stemte. Dette var rett og slett skuffende dårlig, sier Kjetil André.

Foran dagens Super-G renn er han på defensiven. Med all grunn:

Maks blant de ti

28. plass i Vail og 17. plass i Lake Louise er det Aamodt kan vise til i Super-G denne sesongen.

Og siden det siste rennet har han ikke kjørt en sving i øvelsen han ble olympisk mester i så tidlig som i 1992.

- Jeg vil være storfornøyd hvis jeg får en plass blant de ti beste i dagens renn, sier Aamodt.

At han kan kjøre bra utfor i viste han så seint som i fjor. Da vant han bronse i VM og i nettopp Kitzbühel ble han nummer to i sprintutforen.

Kan vinne

- Videoen fra det løpet har jeg brukt i oppladningen her. Det gjør godt å se - og få bekreftet - at man kjører bra utfor. I framtida har jeg tro på at jeg kan vinne både Super-G og utfor igjen.

Landslagets utfortrener Eirik Opedal innrømmer at heller ikke han mener det er realistisk å tro at Aamodt vinner noen renn i fartsdisiplinene i år.

- Kjetil er en vinner i sinn, så det er farlig å avskrive ham. Men det er ingen tvil om at han ennå har en lang vei å gå før han er en råtass igjen.

Kjenner løypene godt

Foran helgas klassiske Hahnenkamm-renn lover Aamodt uansett å kline til for fullt.

- Jeg har kjørt mye i Kitzbühel og kjenner løypene godt. Derfor er jeg ikke redd for å gi alt selv om treningsomgangen gikk dårlig. Samtidig kan man ikke kjøre med huet under armen. Kamikaze-kjøring lønner seg aldri.

Kan vinne V-cupen

Til tross for problemene i fartsdisiplinene har ikke Aamodt gitt opp håpet og kampen om sammenlagttrofeet i verdenscupen.

Et trofe han ikke har vunnet siden han kjørte på grensen til det umenneskelige i 1993/94 sesongen.

- Denne helga vil gi svar på om jeg har noen sjanse til å vinne cupen. Jeg er nok nødt til å vinne både slalåmen og kombinasjonen, hvis ikke har jeg ikke sjanse til å ta igjen Maier, sier Aamodt.

Så langt i Kitzbühel har nesten alt dreid seg Hermann Maier. Kraftkaren fra Flachau kan knapt gå en meter uten at minst ett TV-selskap tråkker på hælene hans. I løypa vill han nok også slippe ut villdyret i seg.

I treningsomgangen kjørte Maier inn til sjette beste tid - til tross for at han i målhenget svingte hoftene så det så ut som storslalåm.

IKKE AKKURAT MAIER: Kjetil André Aamodt har ikke prioritert fartsøvelsene denne sesongen. Det kunne man lett se unde gårsdagens treningsomgang i Kitzbühel.