TESTET SKI: Skal Petter Northug vinne verdenscupåpninga, må utstyret være i orden. I dag testet han ski på Hellner-stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TESTET SKI: Skal Petter Northug vinne verdenscupåpninga, må utstyret være i orden. I dag testet han ski på Hellner-stadion. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Jeg er for feit til å rykke i en bakke

Northug med selvironi - og nye stikk til Marcus Hellner.

GÄLLIVARE (Dagbladet): Expressen har tre sider Petter Northug i dag, som innledning på sitt sportsbilag. Konkurrenten Aftonbladet nøyer seg med to sider, der Northug varsler krig.

Det er rett og slett Northug-feber i Sverige før verdenscuppremieren på Hellner-stadion i Gällivare, og det satte også sitt preg på ettermiddagens pressekonferranse på utøverhotellet Liza.

Rundt 40 journalister var på plass - med svenskene i flertall - ladet med forhåpninger om å piske opp stemningen enda mer før morgendagens 15 km fristil.

- Mange bedre enn Hellner Og Northug leverte varene både i form av selvironi og nye stikk til sine svenske konkurrenter.

- Nå ser jeg på mange andre som sterkere spurtere enn Marcus Hellner. Det er mange andre distanseløpere som er sterkere enn han i en spurt, som jeg bruker i min visualisering, svarte Northug på spørsmål om hvor ofte han ser for seg spurtseirer over den svenske jevnaldringen.

Samtidig avslørte han at han selv neppe kommer til å avgjøre et skirenn i motbakke.

- Jeg er for feit til å rykke i en bakke, jeg må rykke der det er flatt og nedover, sa Northug.

Vil ikke ha statue At skistadion i Gällivare er oppkalt etter Hellner, brukte 26-åringen også til et lite stikk.

- Det viser vel at det skal jævla lite til for å få navnet sitt på et skistadion i Sverige, sa Northug tørt.

Så avslørte han at han ikke tror det kommer noen Northug-stadion i Norge, og at han egentlig ikke er så opptatt av den typen oppmerksomhet.

- Jeg vil ikke ha noen statue, fastslo han.

I neste åndedrag var han storsinnet nok til å utrope Hellner til morgendagens favoritt - og til å skryte av løypa.

- Jeg synes den er bra. Den er egentlig ganske krevende, du må være i form for å gå fort her, hele veien. Det er lite hvile og tøffe utforkjøringer, så jeg synes det er ei bra løype, konstaterte han.

Brems på Beitostølen Og så ble det faktisk ganske mye snakk om formen og løpet, som Northug har til hensikt å vinne.

- Man ønsker å gå litt bedre enn forrige helg, og det må man for å kjempe i toppen her. Man ønsker å få enda bedre svar enn på Beitostølen for å kjempe om seieren her, sa Northug, som til tross for en klar seier på 15 km fristil på Beitostølen for en uke siden ikke synes han fikk til noe toppløp da.

- Det var en brems i kroppen min, sa Northug.

Den bremsen bør helst være borte klokka 12.30 i morgen. Da er sirkuset i gang.

PÅ BORTEBANE: Svenskene elsker å hate Petter Northug. Det vistes på medieoppbudet til ettermiddagens pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ BORTEBANE: Svenskene elsker å hate Petter Northug. Det vistes på medieoppbudet til ettermiddagens pressekonferanse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer