Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte mot Frankrike:

– Jeg er forbanna

Christian Berge etter EM-åpningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

POREC (Dagbladet): Norge ledet med tre mål i 2. omgang, men misset når det gjaldt som mest i sluttminuttene. Marginene var ikke med de norske håndballgutta i EM-premieren mot Frankrike.

– Akkurat nå er jeg forbanna, sier landslagssjef Christian Berge til Dagbladet.

De norske spillerne bommet på gode sjanser seint i kampen og bakover på banen var det lite som stemte.

Keeperne slet

Målvaktene Torbjørn Bergerud og Espen Christensen tok bare sju av 39 franske avslutninger, ifølge den offisielle statistikken. Det betyr begredelige 18 i redningsprosent. Christensen var på banen i de siste sju minuttene uten redning.

– Det er ikke bra nok. Jeg er på mange baller som dessverre går i mål. Det er frustrerende, sier Bergerud etter kampen.

Berge oppsummerer:

– Der er surt. Gutta gjør en fantastisk jobb gjennom hele matchen, men vi gjør noen feil mot slutten. Det vipper kampen den andre veien. Vi bommer på gode sjanser, sier Berge.

Norge trøblet litt i starten av kampen mot et Frankrike med offensivt forsvar, men de norske spillerne kjempet som løver og tok over initiativet. Norge ledet med to til pause, og var tre scoringer foran rundt halvveis i 2. omgang.

– Vi var forberedt på 5-1-forsvaret til Frankrike og alt var omtrent som vi så for oss. Det eneste jeg ikke så for meg er at vi ikke står igjen med to poeng. 31 scoringer skal være nok til å slå Frankrike. De river oss opp i 2. omgang, sier Berge.

– Hva slags følelse sitter du med etter kampen?

– Jeg er forbanna for at vi ikke vinner, for vi hadde muligheten. Men jeg skal ikke finne en spade og grave meg ned. Det er mye positivt utpå der. Dette må vi bygge videre på, sier Berge.

– Faller lett

Kent Robin Tønnesen ble norsk toppscorer med sju mål og var Norges beste i det sure tapet. Tønnesen scoret fem strake før den første bommen kom.

– Vi spiller bra og vi burde vunnet kampen. Vi styrer fra start til slutt, sier Tønnesen til Dagbladet.

– Sju scoringer, hva funker så bra for deg?

– Skuddene sitter og jeg fikk en fin flyt. Vi spiller bra som lag og jeg blir satt opp i gode posisjoner. Franskmennene faller lett i duellene, noe de alltid gjør. Det er tungt å ikke ta seieren, sier Tønnesen.

Norge møter Hviterussland søndag og Østerrike tirsdag. De tre beste fra gruppa går videre til hovedrunden.

Fakta: Frankrike – Norge 32–31 (15–17)

Zatika Sports Arena

5100 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 3, Bjarte Myrhol 5, Henrik Jakobsen, Kent Robin Tønnesen 7, Magnus Jøndal 4, Kristian Bjørnsen 6, Magnus Gullerud 1, Gøran Sørheim, Gøran Johannessen 3, Christian O'Sullivan 1, Eivind Tangen 1, Harald Reinkind, Magnus Abelvik Rød, Espen Lie Hansen.

Toppscorer Frankrike: Kentin Mahe 8.

Dommere: Oscar Raluy Lopez/Angel Sabroso Ramirez, Spania.

Utvisninger: Frankrike 2 x 2 min., Norge 3 x 2 min.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!