MER JUBEL I VINTER?: Forrige sesong ble stor for Marit Bjørgen, og forventningene denne vinteren er deretter. Her jubler han for seier på 30-kilometeren i Holmenkollen.  
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MER JUBEL I VINTER?: Forrige sesong ble stor for Marit Bjørgen, og forventningene denne vinteren er deretter. Her jubler han for seier på 30-kilometeren i Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Jeg er forberedt på stort press

Marit Bjørgen om vinterens VM på hjemmebane.

|||Det koker rundt Marit Bjørgen selv om det er over tre måneder til VM i Holmenkollen.

- Jeg er forberedt på stort VM-press. OL-medaljene har skapt forventninger, men jeg kan ikke gjøre mer enn mitt beste, sier hun til NTB.

Bjørgen følger nærmest til punkt og prikke samme opplegg som foran forrige sesong.

For tiden er hun sammen med landslaget på høydetrening i Val Senales i Italia. Der bor de 2000 meter over havet, men trener på en isbre 1000 meter høyere oppe i fjellet. Før sesongen skal Bjørgen ha 60 høydedøgn.

For Bjørgen er det ikke bare blitt trening og søvn i den italienske tynnluften. Oppmerksomheten rundt henne er enorm.

Sier nei
- Den er større enn i fjor. Jeg må nok si oftere nei, men i de siste dagene er det blitt mye media og sponsoroppdrag. Jeg ser fram til noen roligere dager, sier Bjørgen.

Likevel er ikke oppstyret rundt Bjørgen like stort som for Petter Northug. Mens journalistene bare fikk intervjuer på fem minutter med Northug, lot langrennsledelsen mediene få det dobbelte med Bjørgen.

Før de individuelle møtene slapp ikke journalistene unna lege Ola Rønsens flaske med desinfiseringsmiddel. Hendene måtte til pers.

- Selv er jeg ikke så hysterisk på det med bakterier. Noen bør vi ha i kroppen, sier Bjørgen til NTB.

Fine testresultater
- Så langt fungerer alt fint. Testresultatene er på samme nivå som i fjor. Jeg ser fram mot sesongen hvor VM på hjemmebane er målet, sier hun.

Bjørgen går neppe alle distanser i Holmenkollen. Det blir for hardt. Som i OL i Vancouver er det lagsprinten hun står over.

30-åringen har ingen planer om å gi opp hardkjøret. Sammenlagttriumfer i verdenscupen og OL i Sotsji 2014 er nye mål etter kommende VM-fest i Nordmarka.

- Jeg har ingen planer om noe sabbatsår, ler hun.

Suksess i skisporet gir økonomisk trygghet. Foran forrige sesong var sponsormarkedet tungt. I år har hun tre gode sponsorer.

Siste skattelister viste en formue på over fire millioner. Det var året før OL-suksessen.

Til vinteren venter VM.

(NTB)