Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er forbløffet over hvor godt jeg spiller

Djokovic gruset Nadal.

USTOPPELIG: Novak Djokovic viste ingen tegn til utmattelse etter å ha vært gjennom en knallhard semifinale dagen i forveien, og banket Rafael Nadal 6-4, 6-4 i Roma. Etterpå dynket han en kameramann i sjampanje. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
USTOPPELIG: Novak Djokovic viste ingen tegn til utmattelse etter å ha vært gjennom en knallhard semifinale dagen i forveien, og banket Rafael Nadal 6-4, 6-4 i Roma. Etterpå dynket han en kameramann i sjampanje. Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE Vis mer

Novak Djokovic er ikke til å stoppe. Søndag påførte han verdensener Rafael Nadal et nytt sviende nederlag med 6-4, 6-4 i finalen i Roma.

Det var serberens 37. seier på like mange kamper i år, og fjerde gang på rad han har slått Nadal i en Masters-finale denne sesongen. De to siste triumfene har kommet på Nadals favorittunderlag grus.

- Jeg er forbløffet over hvor godt jeg spiller, og særlig slik omstendighetene var i dag. Jeg spilte tre timer sent i går mot en spiller som nesten slo meg, og likevel greide jeg å gjøre min kanskje beste kamp på grus noen gang, sa Djokovic.

Han har vunnet alle de sju turneringene han har spilt i år, blant dem Australian Open, og nå seiler han opp som favoritten i Roland-Garros, som innledes kommende søndag.

Verdenstoeren tapte sine åtte første kamper mot Nadal på grus, men nå har han gruset spanjolen i to store finaler på rad. For en uke siden seiret Djokovic også i Madrid.

Storspill Djokovic spilte i perioder vidunderlig tennis søndag.

På stillingen 3-3 og 30-15 avgjorde han med en forehandvinner fra tilsynelatende umulig vinkel, og han sikret gamet etter å ha sendt Nadal fra side til side på banen inntil verdenseneren sendte en backhand i nettet.

- Han gjør forbløffende ting, og han er tøff både mentalt og fysisk. Han spiller med stor selvtillit, sa Nadal beundrende.

Serberen fortsatte å presse Nadal nådeløst, og servebruddet kom i neste game da Nadal gjorde flere ukarakteristiske feil.

Nadal har vunnet turneringen i Roma fem ganger, og han ga seg ikke så lett. Han brøt tilbake før Djokovic avgjorde settet i Nadals serve.

Brudd på brudd Tidlig i annet sett kom Djokovic tilbake fra 40-0 i Nadals serve og brøt igjen for tredje gang på rad i et game som varte mer enn ti minutter. Nadal slo tilbake også i det settet, men til sist tapte han kampen på et nytt misbrukt servegame.

Det var bare hans annet nederlag i Roma-turneringen noen gang.

Djokovic seiret selv om han sent lørdag kveld ble presset til tre dramatiske sett av Andy Murray i en semifinale som varte i tre timer. Nadal spilte sin semifinale mange timer tidligere og vant enkelt over Richard Gasquet.

Med 37 seirer er Djokovic bare fem fra å tangere rekorden til John McEnroe, som i 1983 vant sine 42 første kamper i sesongen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media