Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er fornøyd med Drillo, jeg

Grindheim på spørsmål om Sollied som ny landslagstrener.

HAR SANSEN FOR DRILLO:  Etter at Trond Sollied i går fikk sparken i Heerenveen, der Christian Grindheim spiller, har flere i Fotball-Norge lansert ham som en perfekt mann for landslagsjobben. Grindheim har ikke noe imot om Drillo fortsetter. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
HAR SANSEN FOR DRILLO: Etter at Trond Sollied i går fikk sparken i Heerenveen, der Christian Grindheim spiller, har flere i Fotball-Norge lansert ham som en perfekt mann for landslagsjobben. Grindheim har ikke noe imot om Drillo fortsetter. Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Etter fire poeng på fem seriekamper var det slutt på Heerenveens tålmodighet med Trond Sollied.

I går kunngjorde Æresdivisjon-klubben avgangen til sin norske trener - uten at det kom som noen stor overraskelse på Christian Grindheim. Han fikk beskjeden over telefon fra klubbens kaptein.

- Jeg forsto vel at det lå i kortene. Samtidig er det litt overraskende, siden vi kom oss til Europa League. Men vi har fått en dårlig start på sesongen, og vi avsluttet den forrige dårlig, selv om vant cupfinalen, sier Grindheim til Dagbladet.

Egil «Drillo» Olsen har i utgangspunktet kontrakt med NFF fram til 1. desember, men flere røster i Fotball-Norge har tatt til orde for at Trond Sollied vil være en perfekt mann som ny landslagssjef nå som han er ledig på markedet.

- Hva tror du om å få Sollied som landslagstrener?

- Jeg er fornøyd med Drillo, jeg. Jeg skal ikke stå her og si hvem jeg vil ha. Så lenge jeg blir tatt ut til samlinger og får spille er jeg fornøyd, svarer han.

Drillo kjenner ikke Sollied

Drillo selv har latt det skinne gjennom at han kan tenke seg å fortsette utover kontraktsperioden, men han tror Sollied står for et fotballsyn som harmonerer relativt godt med det han selv tror på.

- Jeg ansetter ikke landslagssjefer, jeg er opptatt av norsk fotball. Sollied er medlem av tankesmia, som betyr at han har en måte å tenke på som samsvarer med det jeg står for. Jeg ville kanskje uttalt meg mer kritisk om det ble spekulert i folk som står for noe helt annet, som jegt tror vil være dumt for norsk fotball, sier Drillo til Dagbladet.

- Hvordan vil du beskrive ham som trener?

- Jeg kjenner ham ikke som trener. Det tror jeg er felles for oss trenere, vi vet lite om hverandre og er ensomme ulver. Jeg kjenner Trond som student på Idrettshøgskolen, og som trener gjennom det han har prestert. Det er stort sett bra - han er en av de mest meritterte vi har, sier landslagssjefen.

- Ikke anstrengt forhold

Han har hele veien vært et fast innslag i førsteelleveren til Trond Sollied, i motsetning til Tarik Elyounoussi. Sistnevnte la heller ikke skjul på at Sollieds exit ikke var av den vemodige sorten.

- Jeg hadde ikke noe stort forhold til ham. Nå får vi en ny trener og det betyr for min egen del at jeg også får en ny sjanse, så jeg får ta det litt positivt at jeg får begynne litt på nytt igjen, sa Tarik til NRK, og la til at Sollied hadde en ellever som fikk spille hele tida.

Grindheim har fått med seg uttalelsene fra lagkompisen.

- Jeg kan vel ikke passe på ham hele tida. Han var vel ikke akkurat lei seg, smiler 26-åringen.

- Hva slags forhold hadde du til Sollied?

- Jeg hadde ikke noe anstrengt forhold til Trond, vi gikk greit overens. Det er nok lettere for dem som spiller hver kamp enn dem som sitter på benken.

Gidder ikke ta sorgene på forskudd

- Merket du noen misnøye med Sollied i spillergruppa?

- Jeg tror det er delt. De som startet var fornøyd, de som ikke gjorde det var misfornøyd.

- Var det bare de samme 11 som fikk spille?

- Nå i det siste har vi nesten ikke hatt spillere. Spesielt på midtbanen er det blitt mye rullering med folk på uvante plasser, svarer Grindheim.

Med Sollied borte aner ikke Grindheim hvilke trenerkandidater Heerenveen har i kikkerten. Men han går ikke rundt og bekymrer seg for at ny sjef vil resultere i mindre spilletid og mer benkesliting.

- Det kan jo hende at den nye treneren misliker meg, det er en sjanse for det. Jeg gidder ikke ta sorgene på forskudd, jeg føler meg i hvert fall mer enn god nok til å starte, sier han.

Fornøyd med å beholde Drillo

De neste halvannen uka er det likevel landslaget som opptar Grindheim mest. Og han tror sjansene er gode for at VM-håpet lever også etter lørdagens bortekamp mot Island.

- De har ingenting å spille for, mens vi har alt å spille for. Får vi med oss litt av selvtilliten fra Skottland-kampen kan det bli meget bra, tror han.

LEDIG PÅ MARKEDET:  Trond Sollied.  Foto: EPA/ED OUDENAARDEN
LEDIG PÅ MARKEDET: Trond Sollied. Foto: EPA/ED OUDENAARDEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media