Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er fornøyd med hvor jeg er nå, men ikke tilfreds

Mats Zuccarello Aasen sikter høyt.

 HIT:  Mats Zuccarello har tatt store steg i årets sesong.  Nå er nordmannen svært tilfreds med livet i den amerikanske storbyen. Foto: Brad Penner / USA TODAY / NTB Scanpix
HIT: Mats Zuccarello har tatt store steg i årets sesong. Nå er nordmannen svært tilfreds med livet i den amerikanske storbyen. Foto: Brad Penner / USA TODAY / NTB Scanpix Vis mer

Nordmanen er blitt blant New York Rangers' viktigste spillere denne sesongen. Nordmannen er fornøyd med posisjonen i laget, men sier han fortsatt kommer til å bli bedre.

26-åringen er Rangers' nest beste poengplukker denne sesongen. Han står med 25 poeng (åtte mål, 17 assists) på 37 kamper, og bare Brad Richards er bedre med 26.

Etter en forferdelig sesongstart sto Zuccarello uten poeng på de sju første kampene. Da ble han vraket, men én kamp på tribunen gjorde underverker.

Siden da har han 25 poeng på 29 kamper, klart best i Rangers i perioden.

- Jeg er fornøyd med hvor jeg er nå, men ikke tilfreds, sier Zuccarello i et intervju med New York Post.

- Gir selvtillit Ikke bare er Zuccarello blitt en av lagets offensive ledere. Han er også blitt brukt en del når Rangers har én mann mindre på isen.

- Det gir deg selvtillit når treneren stoler på deg i viktige situasjoner. Man blir stolt av å hjelpe laget, sier han.

Tidligere trener John Tortorella virket ikke å stole på Zuccarello i sitt defensive system, men siden den mer offensive Alan Vigneault kom i sommer er nordmannen blitt mer og mer sentral.

Møter storscorer På tross av Zuccarellos suksess har Rangers så langt hatt en sesong midt på treet. Laget ligger like bak Philadelphia Flyers, som for øyeblikket innehar den siste sluttspillplassen i divisjonen i øst.

Natt til lørdag spiller Rangers sin første bortekamp siden 5. desember. Da står Washington Capitals med storscorer Aleksander Ovetsjkin i spissen på motsatt halvdel.

28-åringen er NHLs suverene toppscorer med hele 30 mål på 35 kamper. Han nådde også nylig en milepæl da han ble den sjette raskeste spilleren i NHL-historien med 400 mål.

Zuccarello står med relativt beskjedne 19 NHL-mål på 104 kamper, men han har vist store framskritt foran mål denne sesongen.

- Forhåpentligvis vil jeg fortsette å utvikle meg og bli en bedre spiller. Jeg er ikke så veldig gammel og vil bli utvikle meg hver eneste dag, sier han.

Gode forhandlingskort I sommer undertegnet Zuccarello en ettårskontrakt med Rangers verdt rundt sju millioner kroner.

Det gjør ham til en av Rangers' dårligst betalte spillere. Men fortsetter han i samme spor vil han sitte med svært gode kort når det skal forhandles om ny kontrakt.

Han blir en såkalt «restricted free agent» etter endt sesong. Det vil si at Rangers fortsatt har førsterett på ham og at 26-åringen ikke kan gå vederlagsfritt til en annen NHL-klubb i sommer. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media