Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er fornøyd, selv om det ble tap i kvartfinalen

Ruud deppet ikke.

DEPPET IKKE: Casper Ruud har hatt en god tennisuke. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DEPPET IKKE: Casper Ruud har hatt en god tennisuke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Casper Ruud ga Elmar Ejupovic hard kamp i kvartfinalen i Futures-turneringen i Oslo torsdag. 16-åringen vant første sett, men klarte ikke å følge opp prestasjonen i det to siste settene og tapte oppgjøret.

Nordmannen har hatt en god tennisuke. Søndag gikk han til topps i en juniorturnering, som er rangert rett under Grand Slam-konkurransene, i Japan. Dermed klatret han til sjuendeplass på verdensrankingen for juniorer.

Samme dag reiste han hjem fra Asia, og tirsdag tok han fatt på Norwegian Tennis Open. Der ble det seier i de to første rundene, men mot Ejupovic sa det stopp.

- Det har vært en bra turnering. Jeg er fornøyd, selv om det ble tap i kvartfinalen, sier Ruud til NTB.

Jevnt Duoen kjempet mot hverandre i en svært jevn kamp. Det første settet endte i 7-6 (9-7) og varte i over en time. Tyskeren lot seg ikke knekke av tapet og vant hele 6-2 i annet sett.

- Jeg spilte bra baller i første sett og begge spilte god tennis. Ingen klarte å bryte hverandre da, sier Ruud.

I det avgjørende settet hevet den dobbelt norgesmesteren seg igjen, og det ble en spennende avslutning. Ejupovic, som er nummer 799 på verdensrankingen, hadde matchball to ganger på Ruuds serve og avgjorde på annet forsøk. Settet endte 6-4.

- En bra kamp alt i alt. Han var nok noe bedre enn meg i de to siste settene, sier Ruud.

Ny mulighet Stortalentets beste prestasjon på seniornivå fra tidligere, var en kvartfinale i en Futures-turnering i Sverige. Det ble kun tangering i Oslo denne gangen.

I de to neste ukene får Ruud en ny mulighet til å komme lenger enn kvartfinale i en 10.000-dollarturnering. Da arrangeres det to nye konkurranser for herrene i Oslo Tennisarena. I mellomtiden får Ruud tid til å hvile etter to tøffe uker.

Neste uke er den desidert tøffeste turneringen i Oslo. Den beste seedede er Federico Gaio på 223.-plass. Også Norges beste rangerte spiller, Viktor Durasovic, deltar. Da kan de to nordmennene risikere å møte hverandre.

- Da er det nye muligheter og jeg er sugen på revansje, så det er bare å jobbe på videre. Det er mange gode motstandere og kanskje litt tøffere i neste uke, men det blir gøy å måle krefter mot bedre motstand, sier Ruud. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!