Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ført bak lyset

Mulig søksmål mot Odd. Espen Hoff snakker ut i Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Mens Lyn og Odd har kranglet vilt om Espen Hoff om de siste 24 timene, har hovedpersonen selv vært den mest forsiktige av alle i uttalelsene sine.

Så langt.

Etter å ha fulgt nøye med på konflikten gjennom aviser og TV det siste døgnet, ser Espen Hoff seg nå nødt til å fortelle sin historie.

- Jeg har vært forsiktig med hva jeg har sagt til nå, men etter å sett nyheter og lest sport er det helt essensielt å belyse saken fra min side, sier Hoff til Dagbladet.no.

I dette intervjuet snakker han ærlig ut om:

• Behandlingen fra Odd-ledelsen.

• Telefonen fra Odd-direktør Lasse Hansen i går kveld.

• Reaksjonen da han fikk beskjed om å innfinne seg på Odd-trening.

FORTVILET: Espen Hoff snakker forteller for første gang hele sin versjon av overgangstvisten mellom Odd og Lyn. - Jeg aksepterer ikke å bli behandla på denne måten, sier Hoff. Foto: Torbjørn Berg
FORTVILET: Espen Hoff snakker forteller for første gang hele sin versjon av overgangstvisten mellom Odd og Lyn. - Jeg aksepterer ikke å bli behandla på denne måten, sier Hoff. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

• Å spille for Odd denne sesongen.

• Hvordan det var å møte Odd-gutta i formiddag.

• Kjæresten som har sagt opp jobben i Skien.

• Et mulig erstatningssøksmål mot Odd.

Ble paralysert

Vi starter med begynnelsen - og lar Hoff fortelle med egne ord hvordan han oppfatter avtalen han hadde med Odd Grenland.

- På mandag var jeg og agent Gunnar Martin Kjenner i møte med Lasse Hansen (Odd-direktør) og Tom Helge Rønning (daglig leder i Odd). Det hadde kommet inn et bud fra Viking som Odd hadde akseptert, og hvis Lyn skulle være med på karusellen måtte de komme med et like bra tilbud. Gjorde de det, skulle jeg få fullmakt til å forhandle med begge og bestemme alt sjøl.

- Hele forutsetningen for det møtet var at Odd skulle få nok penger for meg - aldri at Dylan Macallister måtte komme. Det har aldri blitt sagt før i går. Da ringte Lasse meg og sa: «Nå må du ikke foreta deg noe, vi må få ting til å klaffe. Jeg ble helt paralysert, og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde utelukka Odd allerede etter møtet i Stavanger på tirsdag. Da ringte agenten min til Tom Helge og sa fra. Og så kom den beskjeden i går, sier Hoff.

- Jeg er ført bak lyset

Pratet ut med lagkameratene

Han har vanskelig med å beskrive reaksjonen da Odd-direktør Lasse Hansen ringte med beskjed om at han hadde å innfinne seg på dagens Odd-trening.

- Da skjønte jeg akkurat like lite som da Aalesund slo oss 2-1 i seriestarten i fjor. Jeg sa ikke så mye til Lasse, men synes det hørtes veldig merkelig ut. Her er noe feil, tenkte jeg.

- Hvordan var det å møte på Odd-trening i dag?

- Jeg må innrømme at det var veldig spesielt. Men jeg blei tatt godt imot av gutta, de syntes det var hyggelig å se meg, noe jeg satte stor pris på. Jeg tok en prat med alle sammen og forklarte situasjonen. Jeg understreket at de aldri måtte tvile på min profesjonalitet.

- Kommer du til å spille for Odd om ting ikke ordner seg?

- Jeg kommer alltid til å gi 100 prosent for Odd så lenge jeg er der. Det tror jeg de veit.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han er svært skuffet over behandlingen han har fått av Odd-ledelsen - i første rekke Tom Helge Rønning og Lasse Hansen.

Kjæresten sa opp jobben

- Jeg anser meg sjøl som ærlig og redelig - alle som kjenner meg veit at det aldri er noe tull med meg. Når jeg da hører og leser at det internt i Odd har vært klinkende klart at de måtte ha Dylan før de lot meg gå..., sier Hoff og stopper litt opp.

- Da synes jeg det er overraskende at de glemte å si det til meg. Kanskje jeg ikke er så viktig i denne saken.

Tidligere denne uka var Espen Hoff så sikker på at overgangen til Lyn ville gå i orden at samboeren hans sa opp jobben.

- Jeg skulle inn til Oslo og ordne detaljene, og så reise til Marbella i morgen tidlig. For å understreke hvor stor tro jeg hadde på at alt var i orden, sa kjæresten min opp jobben så fort vi visste at det ikke kom til å bli Odd. Jeg tror og håper at det ordner seg for henne - men jeg synes det viser litt hvordan jeg har blitt ført bak lyset, sier Espen Hoff. \'

Lyns advokater sier til Dagbladet.no at Hoff har krav på erstatning for tapt arbeidsfortjeneste dersom overgangen ikke går i orden - trolig rundt en halv million.

24-åringen utelukker ikke at han kommer til å kreve erstatning.

- Vi får se hvordan vi løser det. Jeg aksepterer i hvert fall ikke å bli behandla på denne måten. Men dette er det andre som har mye bedre peilig på enn meg, sier han.

<B>LOJAL:</B> I sju og et halvt år har Espen Hoff spilt for Odd. Om saken ikke løser seg, lover han å gi alt også i år. - Jeg kommer alltid til å gi 100 prosent for Odd så lenge jeg er der, sier han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media