- Jeg er fortsatt stolt over at jeg kommer fra en liten bygd og har satt den på kartet

Northug vil flytte hjem til Mosvika.

(Dagbladet): I kveld sender TV 2 dokumentaren «Sirkus Northug». Denne gangen har den nesten én time lange dokumentaren fått undertittelen «Nedturen». Programmet bruker naturlig nok mye plass på den nå forslitte historien om Petters fyllekjøring i Trondheim natt til 4. mai i år.

I programmet, som vises 21.40 i kveld, er Petter Northug tilbake ved stedet han totalvraket bilen sin i fylla den skjebnesvangre mainatta. Med rulleski på beina og en alvorlig mine fastslår Northug at han har hatt ubeskrivelig flaks som får fortsette skikarrieren som før.

Promillen på 1.65 kommer til å medføre ubetinget fengselsstraff for Northug, men alternativet kunne vært så fryktelig mye verre.

- Her kunne det vært slutt. Jeg husker ikke så mye av det som skjedde, men i ettertid ser jeg at jeg har hatt mye flaks, sier Northug i programmet.

Hjem til Mosvika Det er likevel ikke bare alvoret som preger kveldens program. I framtida hevder Petter selv at han kommer til å flytte tilbake til Mosvika.

- Jeg kommer sikkert til å... Jeg har ikke sagt dette før, men jeg kommer sikkert til å flytte tilbake igjen også. Men det må du ikke vise på lenge, sier Petter med et smil, småler litt, og ser nesten blygt ut til siden.

Det er ikke første gang Petter prater om å flytte tilbake til hjemstedet, men det er aller første gang han sier det offentlig. På en treningssamling i Mosvika i august fortalte han trener Stig Rune Kveen om lysten til å flytte tilbake.

- Han nevnte det i en bisetning mens vi gikk en klassisk rulleksitur fra sentrum av Mosvika ut mot Framværran, der han kommer fra. Det var finvær og sola var på vei ned. Da sier jeg til ham mens vi går der, «dæven, det er fint her». Så tenker han seg litt om før han sier, «ja, jeg kommer til å flytte hit en gang», forteller Kveen til Dagbladet.

Heller ikke manager Are Sørum Langås er helt avvisende til ideen Northug nå lanserer.

- Han har aldri sagt det direkte til meg, men jeg har jo hørt at han har sagt det til Stig Rune. Det føles sikkert bra, det, sier Langås til Dagbladet.

Raringer Akkurat nå er det lite som tyder på at Petter noen gang kommer til å gjøre alvor av de planene selv om han er odelsgutt på Northug-gården. At Petter derimot har varme følelser for hjemstedet ble grundig dokumentert i boka «Northug - En familiehistorie» som ble sluppet forrige uke.

Også i kveldens dokumentar snakker Petter varmt om hjembygda.

- At jeg er tilbake i traktene og trener, tror jeg folk hjemme setter pris på. Jeg er fortsatt stolt over at jeg kommer fra en liten bygd og har satt den bygda på kartet. Mange sier at det kommer mange raringer derfra, men vi er raringer som kan få til noe også, smiler Northug.