- Jeg er fortsatt trener for Start

Men Bjørnebye skal være ferdig i jobben.

(Dagbladet.no): Stig Inge Bjørnebye trekker seg som Start-trener med umiddelbar virkning, og assistent Bård Wiggen overtar som midlertidig hovedtrener, melder TV 2 Nyhetskanalen.

Dette skal ha blitt bestemt på et møte i klubbledelsen nå i ettermiddag, men ifølge TV 2 skal klubben ha ønsket å bytte trener helt siden i sommer.

I skrivende stund forhandler treneren angivelig med daglig leder Harald Andersen og toppfotballsjef Rune Jakobsen om en sluttpakke.

Men:

- Jeg er fortsatt trener for Start, sier Bjørnebye sjøl til Fædrelandsvennen.

Fikk litt over ett år

Bjørnebye ble hentet som Start-trener etter at klubben sparket Tom Nordlie i midten av juli i fjor. Også den gang ble Wiggen satt inn som midlertidig sjef. 

Bjørnebye startet i jobben 1. august i fjor, og kom da fra to og et halvt år som Åge Hareides assistent på landslaget.

Da Bjørnebye overtok, lå Start på niendeplass. Ved sesongslutt endte laget på sjetteplass i Tippeligaen.

FERDIG? Stig Inge Bjørnebye skal ha trukket seg som trener for tippeligaklubben Start. Foto: SCANPIX
FERDIG? Stig Inge Bjørnebye skal ha trukket seg som trener for tippeligaklubben Start. Foto: SCANPIX Vis mer

Tre seire

Denne sesongen har det gått virkelig trått, og laget har bare tre seire på 19 serierunder. 23. juni lå laget på 10. plass etter to strake tap, men klubbeier og styreleder Erik Solér ga Bjørnebye følgende attest i Fædrelandsvennen:

– Jeg vet at Stig Inge kommer til å lykkes. Alt jeg har gjort sammen med ham siden han kom til Start har overbevist meg om det. Så lenge jeg er styreformann, og det har jeg tenkt å være i noen år til, så sitter Stig Inge trygt i trenerstolen.

De åtte neste serierundene endte med tre uavgjort og fem tap. Dermed var tålmodigheten over.

Taus Strømstad

Landslagsspiller Fredrik Strømstad ville ikke kommentere situasjonene i Start da Dagbladet.no møtte midtbanespilleren under landslagets trening på Bislett i dag.

- Frykter du at du kommer hjem til en trenerløs klubb etter denne samlinga?

- Nå er jeg på samling, og jeg vil konsentrere meg om det. Jeg har ikke noe å si om Start.

- Jeg er fortsatt trener for Start

(Verken Stig Inge Bjørnebye, medieansvarlig Svein Mathiesen, daglig leder Harald Eikrem Andersen, sportslig leder Trond Are Gjone, eier Erik Solér eller Bård Wiggen har svart på henvendelser fra Dagbladet.no)

- Jeg er fortsatt trener for Start
OPPSTUSS: Starts sports- og mediesjef Svein Mathisen (i midten) ordnet pizza til det store presseoppbudet som befant seg utenfor Stig Inge Bjørnebyes hus på Gimlekollen i Kristiansand tirsdag kveld. De hadde samlet seg i anledning samtalene mellom Start og Bjørnebye om en sluttpakke.