IKKE ENIG: Lars Gilleberg - manager for Petter Northug - forstår ikke at landslagslegene mener det er smittefare i bussen han har leid for Petter Northug mer enn to døgn etter at han hadde sår hals.
Foto: Anders Skjerdingstad / Dagbladet
IKKE ENIG: Lars Gilleberg - manager for Petter Northug - forstår ikke at landslagslegene mener det er smittefare i bussen han har leid for Petter Northug mer enn to døgn etter at han hadde sår hals. Foto: Anders Skjerdingstad / DagbladetVis mer

- Jeg er fortsatt uenig i beslutningen

Men Northug-manageren sier han vil legge saken død.

TOBLACH (Dagbladet): Tidligere i dag var Northug-manager Lars Gilleberg rasende på det han mener er et politisk bussforbud fra landslagsledelsen.

I kveld må han innfinne seg med at landslagsledelsens påbud om hotellovernatting er det som blir gjeldende for Petter Northug natta før den viktige etappen mellom Cortina og Toblach i Tour de Ski.

- Jeg har snakket med Vidar Løfshus på telefon i kveld. Jeg har gitt tilbakemelding om at jeg syns kommunikasjonen rundt dette har vært for dårlig, men vi er blitt enige om at Petter sover i Toblach i natt, sier Gilleberg til Dagbladet.

Uenig
Den opprinnelige planen var altså at Northug skulle sove i bussen, for så å våkne i Cortina, der etappen starter. For å slippe reisen mellom Toblach og Cortina før løpet.

Begrunnelsen for bussforbudet er altså at manageren selv har vært sår i halsen for noen dager siden, og at det dermed skulle være en risiko for at Petter selv blir syk av å oppholde seg i bussen.

- Selv om saken nå er lagt død er jeg fortsatt uenig i beslutningen. Jeg har bare vært litt sår i halsen, og at det mer enn to døgn senere fortsatt skal være smittefare i bussen stiller jeg meg uforstående til. Selv om jeg ikke er lege, fortsetter Gilleberg.

- Gal beslutning
Konsekvensene av bussnekten er, ifølge Gilleberg, at Petter nå kanskje ikke får bruke naprapaten han har med seg til Tour de Ski. Opplegget med buss, naprapat og alt annet rundt har Gilleberg og Northug snekret ihop for å maksimere sjansene for at Northug blir første norske vinner av touren.

- Min jobb her i Tour de Ski er å optimalisere mulighetene for at Petter skal vinne touren. Derfor mener jeg dette er en gal beslutning, sier Gilleberg til Dagbladet.

Proff Petter
Gilleberg har bare såvidt snakket med Petter Northug om endringene i planene, men ifølge manageren er Petter selv mest opptatt av hvordan han skal få mest mulig ut av den situasjonen som har oppstått.

- Han er utrolig profesjonell, sier Gilleberg til Dagbladet.

- Opplever du det som et problem å samarbeide med Norges Skiforbund?

- Nei, det vil jeg ikke si, men denne sakne har vært for dårlig håndtert. Dette burde aldri blitt noen mediesak i det hele tatt!

- Angrer du på at du varlset landslagsteamet om at du hadde sår hals?

- Ja, det er nesten så man begynner å tenke i de baner, men jeg hadde nok gjort det samme igjen, sier Gilleberg.