- Jeg er fortsatt VM-sjef

LAHTI (Dagbladet): Guttas landslagssjef Steinar Mundal måtte være hjemme under ski-VM. Like fullt hevder han at han fortsatt har det avgjørende ordet i laguttak under mesterskapet. - Alle laguttak skal godkjennes av meg, sier Mundal til Dagbladet.

Steinar Mundal ble for fjorten dager siden pålagt av Skiforbundet å være hjemme under ski-VM etter påstander om flere episoder av fyll og alkoholmisbruk i jobbsammenheng. Pål Gunnar Mikkelsplass overtok hovedansvaret for VM da det ble klart at Mundal ble hjemme. Men på gårdagens pressetreff med det norske jaktstart-laget, sådde Mikkelsplass tvil om hvem som er sjef en.

Nær kontakt

- Steinar Mundal er fortsatt landslagssjef, og vi snakker sammen om hvert laguttak, sa Mikkelsplass, før han fortsatte:

- Men her i Lahti er det jeg som er sjef. Det er jeg som er nærmest utøverne.

Men Mundal har en helt annen versjon av hvem som styrer når vi ringer til ham etter pressekonferansen.

- Er det virkelig sånn at du fortsatt er sjef?

- Ja, det kan du vel si. Jeg følger nøye med fra TV-skjermen, og har direkte kontakt med sekundanter under løpene. Jeg diskuterer mye med Pål Gunnar, som er min nærmeste medarbeider. Vi har god kontakt. Dessuten snakker jeg jevnlig med flere av løperne. Jeg skal være enig i alle laguttak, sier Mundal, som hevder at han bare ble hjemme for å skåne løperne for styr i kjølvannet av «alkoholsaken».

Fokus

- Jeg var enig i at det var den beste løsningen at jeg ble hjemme. Slik at løperne utelukkende kan fokusere på det sportslige, sier Mundal.

Fullt så klar er ikke lederen for langrennskomiteen, Jan Erik Granamo.

- Formelt sett er Mundal sjef. Men her i Lahti er det ingen som helst tvil om at Mikkelsplass har det siste og avgjørende ordet, sier Granamo.

Han vil ikke uttale seg om Mundal bryter noen avtaler med forbundet med sin aktive rolle fra hjemmebane.

  • Mikkelsplass og Mundal var like fullt enige om hvem som går dagens jaktstart: Thomas Alsgaard, Espen Bjervig, Tor Arne Hetland, Håvard Solbakken og Kristen Skjeldal.
HJEMMESITTER: - Jeg følger nøye med fra tv-skjermen, og har direkte kontakt med sekundanter under løpene, sier Steinar Mundal.
... MEN 'PLASSEN ER SJEFEN NÅ, fastslår langrennskomiteen.