TRIPPEL-JUBEL: Både vinner Marit Bjørgen, nummer to amerikanske Kikkan Randall, og nummer tre Justyna Kowalczyk fra Polen, jublet for plasseringene sine på dagens sprint i Toblach. Foto: Armando Trovati, AP/Scanpix
TRIPPEL-JUBEL: Både vinner Marit Bjørgen, nummer to amerikanske Kikkan Randall, og nummer tre Justyna Kowalczyk fra Polen, jublet for plasseringene sine på dagens sprint i Toblach. Foto: Armando Trovati, AP/ScanpixVis mer

- Jeg er fremdeles redd for Therese

Bjørgen håper på Kowalczyk-hjelp i morgen. Vant sprintfinalen i dag.

TOLBACH / OSLO (Dagbladet): Marit Bjørgen hadde full kontroll i sprintfinalen for damer, og vant foran kanadiske Kikkan Randall og Justyna Kowalczyk.

31-åringen fra Rognes rykket i den siste bakken, og fikk da en luke til Kowalczyk ned mot stadion. Kikkan Randall fulgte - med Kowalczyk i rygg - men var ikke i nærheten av å true Bjørgen.

- En stor dag. Kjempebra av Marit, hun blir bare bedre og bedre og det virker som om hun har gått seg i form i løpet av Touren, sa damenes landslagstrener Egil Kristiansen til NRK etter løpet.

- De to dagene her er noe av det beste jeg har gjort i Touren så langt. Det er veldig oppmuntrende. Nå gleder jeg meg til i morgen, sier Bjørgen til NRK etter seieren.

Nå skiller det bare 4.8 sekunder Bjørgen og Kowalczyk i Tour de Ski-sammendraget.

- Det var en viktig seier for meg, og med Kikkan foran Kowalczyk i finalen vant jeg viktige sekunder. Nå er alt mulig, sa Bjørgen.

I morgen er det 15 kilometer jaktstart, og dagens resultat betyr at Bjørgen bare går ut 4.8 sekunder bak Kowalczyk.

- Jeg håper Kowalczyk også er interessert i å ha stor fart, for jeg er fremdeles redd for Therese, sier Bjørgen til Dagbladet

Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg ble slått ut i semifinalene, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug røk ut i kvartfinalen.

Kristin Størmer Steira tok seg ikke videre fra prologen, som Bjørgen også vant