MOTGANG: Det går ikke på skinner for Ola Vigen Hattestad, men han gir ikke opp VM-håpet. Foto: THomas Rasmus Skaug
MOTGANG: Det går ikke på skinner for Ola Vigen Hattestad, men han gir ikke opp VM-håpet. Foto: THomas Rasmus SkaugVis mer

- Jeg er frustrert og oppgitt

Kroppen har slått seg vrang. Ola Vigen Hattestad vet ikke hvorfor.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Norges beste skiløpere forbereder seg til sesongåpning på Beitostølen. Én av dem er Ola Vigen Hattestad.
Men i motstening til de fleste andre, er ikke sprintverdensmesteren fra 2009 i nærheten av å være klar.

- Jeg har slitt i to måneder. For å være ærlig, er jeg frustrert og oppgitt, sier Hattestad til Dagbladet.

Det største problemet er at han ikke vet hva som er galt.

Mange prøver, ingen svar - Jeg har tatt masse prøver, men de finner ikke noe virus. Ifølge legen er jeg friskmeldt. Men kroppen responderer ikke på trening slik den skal, forteller Hattestad.

- Kan det skyldes at du har trent for hardt?

- Det er jo veldig vanskelig å si. Det som er sikkert, er at jeg kanskje har vært litt for utålmodig i de to månedene jeg har slitt. Hvis jeg kunne skrudd tida to måneder tilbake, hadde jeg nok gjort ting litt annerledes.

Når han kan være tilbake i slag, vet han ikke. Håpet er at han skal være i form til verdenscupen i Kuusamo den første helga i desember.

Mål: To medaljer - Det er jo ett av tre viktige kvalifiseringsrenn til VM. Og det er et renn jeg liker godt. Så jeg håper veldig at jeg skal rekke det, sier Hattestad.

Foreløpig velger han å ikke nedjustere ambisjonene for sesongen.

- Målet er å ta to medaljer, og selvfølgelig helst gull, under VM i Val di Fiemme. Det er god tid til VM, så jeg er ikke bekymret ennå.

- Men det er ikke noe kult å ikke kunne trene hardt, for det er jo det jeg liker aller best, sier Ola Vigen Hattestad, som aldri tidligere har opplevd like langvarige perioder med fysiske problemer.

På Beitostølen i helga går Hattestad trolig bare søndagens klassiske 15-kilometer.