Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er fryktelig skuffet

Men Henning Berg håper fortsatt Blackburn rykker opp.

KORTVARIG OPPHOLD: Henning Berg varte ikke engang to måneder i Blackburn-jobben. Etter én seier på ti kamper fikk nordmannen sparken i dag. 
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
KORTVARIG OPPHOLD: Henning Berg varte ikke engang to måneder i Blackburn-jobben. Etter én seier på ti kamper fikk nordmannen sparken i dag. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 57 dager etter at Henning Berg ble ansatt som Blackburn-manager, fikk han i dag sparken av de indiske eierne fra Venky's.

Begrunnelsen var de «veldig dårlige resultatene» nordmannen oppnådde etter at han overtok.

Under Berg gikk klubben fra 5. til 17. plass på tabellen, de vant én av ti kamper og tok bare seks av 30 oppnåelige poeng.

Nå uttaler 43-åringen seg for første gang etter sparkingen.

- Jeg er selvfølgelig fryktelig skuffet over å miste jobben som manager bare 57 dager etter at jeg ble ansatt, innleder han i en pressemelding lagt ut på nettsidene til managerforeningen.

- Det var en ære
- På dette stadiet ønsker jeg bare å komme med en kort erklæring, og takke Blackburn-fansen for den utrolige støtten jeg har fått i løpet av tiden jeg har hatt ansvaret. Jeg har alltid hatt et fantastisk forhold til dem, som går tilbake til min tid som spiller, da vi hadde noen store opplevelser sammen, sier Berg.

Bare opprykk er godt nok for Blackburn denne sesongen, men for øyeblikket er de nærmere nedrykk enn playoff-plass. Selv om Berg nå er skviset ut av klubben, håper han de lykkes med målsettingen sin.

- Det var en ære for meg å være manager for en klubb som står mitt hjerte så nær, og jeg ønsker dem all mulig suksess resten av sesongen og etter det.

- Med noen forsterkninger i januarvinduet, har de en god sjanse til å nå en playoffplass, sier han.

Takker spillerne
Berg har følt seg rammet av mye uflaks i de kampene han har ledet, og uttalt at poengfangsten ikke har stått i stil med prestasjonene.

Det gjentar han i erklæringen på managerforeningens hjemmeside.

- Jeg vil takke spillerne og støtteapparatet for deres støtte dedikasjon i denne korte perioden. De har gjort sitt beste, og dessverre har ikke resultatet i disse ti kampene gjenspeilet prestasjonene deres, sier han.

Henning Berg har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!