Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er ganske anonym

MANCHESTER (Dagbladet): Tom Waits, Neil Young, Lenny Kravitz, Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær på topp. Med U2 på midten, i et rocka 3- 2- 4-system. I bakrommet møtte Solskjær eksklusivt. United topper igjen, men vi pratet mye om musikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRAVITZ OG MUSIKK: Ole Gunnar Solskjær igjen, og fotball og mål. United på topp igjen. Frispark fra Beckham i nettet? Det er som musikk i ørene for mange, men hva er musikk for Solskjær?

- Musikk er veldig viktig, men jeg er ikke inne i det 90-tallsmoderne med hiphop og synth. Jeg liker god gammeldags rock. Lenny Kravitz er toppen nå, men Elvis og Jokke - de to store som dessverre er borte - de har jeg veldig mange CD-plater av.

- Konsertgjengere, du og din samboer Silje?

- Nei, konsertene er veldig ofte på fredagskveldene, dagen før en kamp. Og så er jeg jo pappa også, da.

- Savner dere å gå ut?

- Ja og nei, men jeg føler ikke at jeg går glipp av noe. Er det virkelig en konsert jeg vil på, så går jeg. Bob Dylan kommer hit den 9. mai. Den ser jeg fram til. Fikk med meg en U2-konsert. Han Denis Irwin kjenner trommeslageren i bandet veldig godt. Han fikset billetter for hele laget. Vi er litt privilegerte på den måten.

- Snakker dere musikk i garderoben?

- Ja, litt. Roy Keane liker veldig godt U2 og Bob Dylan. Han Gary Neville og Ryan Giggs spiller gitar, sier Solskjær, som nettopp har satt inn Tom Waits og Neil Young i bilens CD-anlegg.

- Mye styr hvis du går ut i Manchester?

- Nei, jeg er egentlig ganske anonym. Det blir en og annen tommel opp, det andre får Ruud og David ta seg av, sa Solskjær da vi hadde audiens på Uniteds trening. Solskjær kom litt seint. Med ei flaske juice og en banan i hånda.

TAP OG SEIER: David Beckham har vært innom resepsjonen. I lysebrun kord, med hang til sagging, og med en diger grønn strikkerapperlue. Ruud van Nistelrooy så vi også. I kortbukse, joggesko og dusjhår.

Datteren til den gamle måljegeren Denis Law hilste vi også på. Diana er ansatt for å takle pressen som alltid vil inn til stjernene i verdens mest berømte klubb. Med en streng disiplin, er det rom for spøk og latter i United?

- Vi har det mye artig på treninga, og når du vinner kamper kommer det jo av seg sjøl. Det var en periode da treninga var mer alvorlig, men vi er tilbake nå, sier Solskjær.

- Noen spesielle som holder humøret oppe?

- Det er jo alltid spillere som slenger vitser. Vi har'n Nicky Butt med vittige kommentarer, og David May, da. Han klarer å holde humøret oppe, sjøl om han har vært skadet lenge.

- Du?

- Nei, jeg er meg sjøl, jeg. Stille og rolig.

- Hva ler du av, dumme journalister som intervjuer deg?

- Jeg ler ofte av det jeg leser i avisene, ja. Spesielt når journalisten vet akkurat på øret hva jeg tjener som fotballspiller. Det vet de, der og da, og da humrer jeg.

Solskjærs nære venn, Jim Solbakken, er medierådgiver og copilot under praten.

Det var Jim som fikk oss inn. Forbi to sikkerhetsbuer før vi nådde treningsfeltet Carrington.

YRKESVALG OG HJEMME HOS: - Hvis jeg kunne velge meg et annet yrke fra alt i hele verden, så ville jeg ikke valgt noe annet enn dette.

- Uansett om lønna er dårlig?

- Klager ikke på den. Livet er topp, det, og det hjelper at det går bra på bana også, sier Solskjær.

- Stort press om intervjuer hjemme hos deg?

- Det er ikke så veldig mange som vil hjem til meg.

- Kan vi komme?

- Vil ikke det, hvordan vi har det hjemme vil vi ha for oss sjøl. Det er jeg ganske klar på.

- Er dette noe du og Silje har bestemt i fellesskap?

- Nei, det er bare sånn jeg vil ha det.

TABELLEN OG SAMTALEGRUPPER: Tabellen i Premier League kan beskyldes for mye, men den lyver sjelden. I den tunge perioden da manager Ferguson sa at ligagullet var utenfor rekkevidde, hvordan tok spillerne dette?

- Stemningen var ikke dårlig da det gikk tungt. Det har den aldri vært, men vi skjønte jo alvoret. At noe måtte gjøres.

- Og hva gjorde du personlig?

- Jeg hadde det sånn at jeg ville trene godt for å være med på å snu det. Tenkte at hvis jeg er med når det snur, og gjør det bra, så blir det vanskelig å sette meg ut.

- Ble det opprettet et samtale- og krisesenter?

- Nei, ikke akkurat. Vi kjenner hverandre ganske godt her, og vi sitter nede i hjørnet vårt, vi. Gary og Phil Neville, Paul Scholes, Giggs og Beckham. Vi står sammen, uansett om vi vinner eller taper, sier Solskjær, som legger til at manageren var ganske klar i røsten i motgangen.

VENNER OG JAAP STAM: Ole Gunnar Solskjær snakker ikke i titler om vennen Jaap Stam. Den hollandske midtstopperen som Ferguson plutselig solgte. Britiske aviser hevdet at Solskjær også hadde brutt vennskapskontakten.

- Nei, det stemmer ikke. Det sto det i avisene her, men vi holder fortsatt kontakt. Han fikk julepresang fra oss, og vi fikk julekort fra ham.

- Cantona, da?

- Han ser vi ikke så mye til, bare nå og da.

RUUD VAN NISTELROOY OG OLE: De to spissene har siden Derby-kampen (vant 5- 0, Solskjær to mål) liksom funnet rytmen, tonen og hverandre. Ruud har rost Ole i avisene.

- At han roser meg i avisene er jo opplagt. Spørsmål av den typen er ofte ledende. Han vil jo ikke si at jeg er en tosk.

EM-sommeren år 2000 reiste Solskjær hjem fra Nederland. Vi i norsk presse styrte rundt som direktesendte Bård Tufte-kyllinger, for Noah kom til verden.

- Det var helt fantastisk, og det har vært helt fantastisk siden, også. Han har veldig mye energi, som kanskje har gitt meg bedre kondis, men samtidig merker du at kroppen tåler mye mer enn du trodde på forhånd. Sier Ole Gunnar Solskjær, som doper seg ned med kosttilskudd. Fritt tilsendt fra Norge.

- Mammas hjemmelagde jordbærsyltetøy må jeg ha, vet du.

Solskjær er derfor moden for flere mål i morgen. Når Blackburn kommer til Old Trafford.

JORDNÆR SOLSKJÆR: - Jeg ler ofte av det jeg leser i avisene, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.
Hele Norges coronakart