- Jeg er glad og fornøyd

Hodgson smilte etter seier over VIF.


Vi fulgte kampen direkte.

(Dagbladet.no): Spissduoen Egil Østenstad og Hannes Sigurdsson scoret ett mål hver, og da hjalp det lite at Steffen Iversen scoret for Vålerenga. Viking vant dagens toppkamp på Ullevaal, og er nå a poeng med kollegaen i Oslo.

- Jeg er glad og fornøyd med at vi får tre poeng i denne kampen. Vi spiller bra og har god kontroll. Vålerenga kom mer med i andre omgang, men skaper ikke noe mer. Vålerenga er et lag med gode kvaliteter, men vi fikk presset dem inn mot midten og der er vi gode, sier trener Roy Hodgson til Canal+.

- Begge målene gleder meg, de er gode prestasjoner. Vi kunne fort scoret ett eller to mål til, men samtidig var jeg redd for at Vålerenga skulle utligne, forteller engelskmannen, som tidligere har trent landslag og utenlandske storlag som Inter Milan.

Brann gjenstår

Viking står med to borteseirer denne sesongen - mot seriefavorittene Vålerenga og Rosenborg.

- Nå gjenstår bare Brann, den får vi ta til høsten, humrer Hodgson.

Veteranen Egil Østenstad er fornøyd med at Viking - etter en vanskelig start - nå ser ut til å ha funnet formen.

JUBELGUTT: Så glad ble Vikings Frode Hansen etter å ha slått Vålerenga. Scanpix
JUBELGUTT: Så glad ble Vikings Frode Hansen etter å ha slått Vålerenga. Scanpix Vis mer

- Det begynner å se bra ut. Vi vil gjerne være med i toppen, men er nødt til å bevise det og ikke bare si det. Det er vi i ferd med å gjøre nå.

Lenge siden

Mens Viking-karene jubler, er Vålerenga-trener Kjetil Rekdal skuffet.

- Det virket som det jeg sa i pausa hadde motsatt effekt, for vi var faktisk bedre før pause. I andreomgang var vi helt «dau». Etter at vi får 2-1, har vi ikke mer å komme med. Pasningene er dårlige og vi er ikke fantasifulle nok.

Christian Grindheim har kanskje vært Vålerengas beste spiller i år. I dag var han igjen solid, uten å stråle.

- Viking er et tøft lag å spille mot. De ligger kompakt bak og gjør det vanskelig for oss. Nå må vi snart ha en seier, det er fem kamper siden sist.