- Jeg er god for gull

Kjersti Tysse Plätzer bobler av overskudd før hennes aller siste OL-konkurranse.

BEIJING (Dagbladet.no): For åtte år siden tok Kjersti Tysse Plätzer et overraskende OL-sølv i Sydney. I år går hun for gull.

- Ja, jeg er god for gull, men målet er medalje, svarer Kjersti på direkte spørsmål.

Natt til fredag går hun 20 kilometer, og hun fikk med seg at bror Erik Tysse ikke lykkes da han forsøkte seg på den samme distansen lørdag. Til forskjell fra broren håper hun å unngå uhell.

Viktig klokke

- Jeg håper i hvert fall ikke jeg mister pulsklokka etter 6 minutter. Den er veldig viktig de første 10-12 kilometerne. Jeg vet det nøyaktige lactat-nivået mitt om jeg har den, og da er spørsmålet om jeg kan gå med russerne eller ikke.

Ifølge Kjersti har Russland brukt tre millioner kroner på å bygge en eksakt kopi av kappgangløypa.

Der har de russiske utøverne trent til OL, og det var også en russer som vant herrenes 20 kilometer.

- Jeg forventer at russerne går vekk med en gang, og at en hviterusser er med. Kineserne aner jeg ikke hva gjør, men vi har ikke lagt noen taktikk så jeg får ta avgjørelsene underveis, sier hun.

- Jeg er god for gull

Siste OL

Kappgangesset bekrefter at Beijing blir hennes siste OL som utøver, og er veldig fornøyd med å ha en skadefri sesong bak seg. Nå handler alt om det hun har trent for i hele år og som hun er en het medaljekandidat i: 20 kilometer kappgang.

Og det skal i hvert fall ikke stå på overskuddet.

- Jeg har såpass mye overskudd nå at jeg ikke er så veldig trøtt når jeg skal legge meg, ler Kjersti Tysse Plätzer.

- Jeg er god for gull
IKKE SÅNN: Kjersti Tysse Plätzer løper gjennom regnet i deltakerlandsbyen. Natt til fredag må hun pent holde bakkekontakten. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
IKKE SÅNN: Kjersti Tysse Plätzer løper gjennom regnet i deltakerlandsbyen. Natt til fredag må hun pent holde bakkekontakten. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer
MEDALJEHÅP: Kjersti Tysse Plätzer og Andreas Thorkildsen.