- Jeg er god nok for EM-sluttspillet

Venezia - AC Milan 1-0. - Jeg har et avslappet forhold til landslaget, men må innrømme at jeg føler meg god nok for en norsk EM-tropp, sier Runar Berg.

I går spilte han hele kampen da Venezia slo selveste AC Milan.

Til tross for at han markerer seg i Italia har ikke Berg hørt ett eneste ord fra landslagssjef Nils Johan Semb, som i morgen tar ut troppen til treningskampen borte mot Sveits 29. mars.

- Semb har mange gode spillere å ta av, men det hadde vært artig å få en sjanse. Føler at jeg har utviklet meg mye som spiller i Serie A og mener at jeg har noe å bidra med i en EM-tropp, sier Runar Berg.

Formspiller

Dagbladet mener det samme - og plasserte Bodø-gutten helt øverst på formlaget vi presenterte for en måned siden.

Siden jul har Runar med ett unntak startet samtlige kamper for Venezia. I bunnklubben som i løpet av sesongen har solgt og kjøpt haugevis av spillere - og skiftet flere trenere - har Runar hele tida vært med i grunnstammen.

- Skuffet over at Semb verken har ringt deg eller vært og sett deg?

- Nei, det kan jeg ikke være. Det er han som bestemmer, og jeg får tro at han har den oversikten han trenger.

Gult kort

På høyre midtbane spilte Runar en god kamp da Venezia knep en uhyre viktig seier mot giganten AC Milan.

- Jeg hadde mange dueller mot Maldini. Han er god, men også en luring som klarte å filme til seg gult kort på meg - uten at jeg var borti ham, sier Runar.

Milans fryktede spissduo Shevshenko/Bierhoff fikk ikke til all verden i kampen i går. I stedet fikk Milan smellen av «sine egne»: Målscorer Filippo Maniero og Maurizio Ganz (assist) er begge tidligere Milan-spillere.

  • Runar Berg og Venezia ligger tredje sist når åtte rundre gjenstår. Laget er fire poeng fra trygg grunn.