Offensiv:   Sjakkspiller Magnus Carlsen frykter ikke Anand.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
Offensiv: Sjakkspiller Magnus Carlsen frykter ikke Anand. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

- Jeg er god nok til å slå ham en hvilken som helst dag

Offensiv Magnus Carlsen.

Tirsdag kveld var Carlsen invitert til selveste Downing Street for å feire kvalikseieren som sikret ham VM-tittelkamp i november. I minuttene før tenkte han høyt og offensivt om møtet med regjerende verdensmester Viswanathan «Vishy» Anand (43) overfor NTB.

- Jeg er god nok til å slå ham en hvilken som helst dag, hevder Carlsen, som har oppskriften klar:

- Jeg får prøve å være godt forberedt i åpningene, ha masse energi og kontant legge press på ham.

«Drømmeoppgjør» Carlsens manager Espen Agdestein karakteriserer høstens internasjonale sjakkhøydepunkt som et «drømmeoppgjør».

- Det blir den ultimate matchen. Det blir verdens nummer én mot den regjerende verdensmesteren - ungdom mot rutine, konstaterer han, spent på hvor tittelkampen skal stå.

- Vi håper på et sted med litt schwung over. Hjemmebane for Anand ville ikke vært ideelt, sier Agdestein, uten å ville spekulere for mye i Carlsens sjanser.

- Anand har vist visse svakhetstegn i det siste. Samtidig har han greid å forsvare tittelen fire ganger på rad. Han er en gigant, så jeg tror ikke Magnus vil undervurdere ham.

Medietrøkk Carlsen har vært gjenstand for mange spaltemeter i britisk presse i kraft av vårens kandidatturnering. Ifølge The Guardian har han «fengslet» verdens sjakkjennere de siste ukene med sitt spill.

Seansen i Downing Street, iscenesatt av finansminister George Osborne fra De konservative, forholdt han seg desto mer laidback til.

- Det er jo i nummer 11, ikke 10, men det blir sikkert bra, sier han utenfor Londons mest berømte gate.

- Kommer det noen politiske sjakktrekk på bordet?

- Nei, jeg interesserer meg ikke så veldig for politikk. Jeg greide bare så vidt å si hvilket parti finansministeren stammer fra.

- Men Osborne er sjakkentusiast - blir det tid til en match?

- Ham har jeg spilt simultan mot før, så det går sikkert fint, mener Carlsen.

Førpremiere  I november møter Carlsen inderen Anand til dyst om verdensmestertittelen, men de to topper et sterk felt under turneringen i Sandnes fra 7. til 18. mai.

 - For første gang skal Magnus Carlsen spille mot verdenseliten på hjemmebane. Dette blir en perfekt oppladning før han og Anand skal kjempe om verdensmestertittelen, sier styreleder Kjell Madland i Norway Chess til avisen.

(NTB)