- Jeg er heldig og scorer to

Englands superhelt Wayne Rooney er toppscorer i EM - og like beskjeden som alltid. Kvartfinaler: England-Portugal og Frankrike-Hellas.Thierry Henry: - Glad for å slippe Portugal

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kroatia-England 2-4.

Sven-Göran Eriksson tok Wayne Rooney av banen etter 72 minutter. Da hadde 18-åringen alt notert to scoringer og en målgivende pasning for England. Nå er han toppscorer i EM med fire mål.

Gjett hvem som får spaltemetre i engelske aviser i morgen! Men det ligger ingen overskrifter i de beskjedne uttalelsene til den store helten.

- Jeg spiller en vanlig kamp, og er heldig å score to mål. Vi går ut og prøver å gjøre vårt beste, sa Rooney i det offisielle TV-intervjuet rett etter kampslutt.

Da er det greit at den ellers så nøkterne landslagssjefen Svennis kan sette ting i perspektiv:

- Jeg kan ikke huske at noen har satt sitt preg på en turnering siden Pelé i VM i 1958. han jobber knallhardt for laget, er alltid spillbar og gjør en solid forsvarsjobb. Han er fantastisk, sier svensken.

England var ute

Kraftpluggen startet sin fantastiske kveld 40 minutter inn i kampen. Da hadde England vært «ute av EM» i 34 minutter, etter Nico Kovac' tidlige scoring for Kroatia.

Men da Michael Owen misset alene med keeper, nikket Rooney returen uselvisk på tvers av målet til bedre plasserte Paul Scholes, som enkelt kunne utlikne med pannebrasken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.