- Jeg er heldig og scorer to

Englands superhelt Wayne Rooney er toppscorer i EM - og like beskjeden som alltid. Kvartfinaler: England-Portugal og Frankrike-Hellas.Thierry Henry: - Glad for å slippe Portugal

(Dagbladet.no): Kroatia-England 2-4.

Sven-Göran Eriksson tok Wayne Rooney av banen etter 72 minutter. Da hadde 18-åringen alt notert to scoringer og en målgivende pasning for England. Nå er han toppscorer i EM med fire mål.

Gjett hvem som får spaltemetre i engelske aviser i morgen! Men det ligger ingen overskrifter i de beskjedne uttalelsene til den store helten.

- Jeg spiller en vanlig kamp, og er heldig å score to mål. Vi går ut og prøver å gjøre vårt beste, sa Rooney i det offisielle TV-intervjuet rett etter kampslutt.

Da er det greit at den ellers så nøkterne landslagssjefen Svennis kan sette ting i perspektiv:

- Jeg kan ikke huske at noen har satt sitt preg på en turnering siden Pelé i VM i 1958. han jobber knallhardt for laget, er alltid spillbar og gjør en solid forsvarsjobb. Han er fantastisk, sier svensken.

England var ute

Kraftpluggen startet sin fantastiske kveld 40 minutter inn i kampen. Da hadde England vært «ute av EM» i 34 minutter, etter Nico Kovac' tidlige scoring for Kroatia.

Men da Michael Owen misset alene med keeper, nikket Rooney returen uselvisk på tvers av målet til bedre plasserte Paul Scholes, som enkelt kunne utlikne med pannebrasken.

På overtid i første omgang tok Rooney avslutteransvaret selv. Fra over 20 meters hold banket han ballen så brutalt kraftfult mot mål at Kroatia-keeper Tomislav Butinas ene hånd ikke var sterk nok til å stoppe ballen.

- Det blir mål

10 minutter etter pause kunne Rooney fått sin andre målgivende, da han frispilte spisspartner Michael Owen med en fin utsidepasning. Owen lobbet over Butina, men ballen landet på nettaket. Bare et snaut kvarter seinere var rollene byttet om.

Owen slo pasningen, og Rooney viste hvem som er Englands kaldeste avslutter i dette EM.

Han startet selv angrepet, og løp 30 meter med ballen før han plasserte den rolig til side for Butina.

Om samspillet med Owen, sier Rooney dette:

- Jeg synes vi spiller godt sammen. Det blir mål av det.

Tatt av banen

Fire minutter etter at Rooney ble EMs toppscorer, tok Svennis sin unge stjerne av banen. Svensken sparer ungguttens krefter, men hjelper ham også å holde beina på jorda.

Minuttet etter reduserte Kroatia til 3-2 med en knallhard heading fra Igor Tudor etter frispark fra innbytter Darijo Srna.

Spenningen varte bare i seks minutter, til Frank Lampard gled forbi det kroatiske forsvaret og dunket inn kampens sjette og siste mål.

Seieren gir England andreplass i gruppe B, og møter hjemmelaget Portugal i kvartfinalen på Lysets Stadion i Lisboa på torsdag.