- Jeg er helt ferdig

MONTPELLIER (Dagbladet): - Jeg er helt ferdig, gjennomsvett, helt tom, sier Drillo. Den 85. kampen med Drillos har vært hans største drama. Og når han leste av pulsklokka hjemme på hotellet i natt fikk han påkjenningen presentert digitalt. Ansiktet hans bar skuffelsen med verdighet.

- Jeg har ikke så høy puls normalt, så det skal bli spennende å se, sier Drillo. Snaut ti minutter etter kampen er han fortsatt ikke nede. Og da han får en lyskaster midt i ansiktet går han ned fra det offisielle intervju-podiet.

- Hvis lyset er viktigere enn meg får det heller være.

Men i mørket kommer det;

- Jeg hadde håpet på seier, sier Drillo til Dagbladet. - Sjølsagt hadde jeg det. Men samtidig var jeg redd for å tape også. Heldigvis fikk vi de scoringene som gjør at vi fortsatt er godt med i turneringa.

Vonde langballer

Marokko tok Drillos der det gjør mest vondt - med langballene. I går kveld fikk derfor den lille med slagstøvlene se det han har fryktet i mange år. For jeg har ikke tall på alle de gangene Drillo har sagt at han har vært glad for at ingen spiller som Norge.

Da Marokko gjorde det på Mosson-stadion her i Montpellier, ble VM-åpninga langt tøffere enn noen hadde trodd på forhånd.

- Jeg var ikke uforbredt på det, sier Drillo. - Men det som overrasket meg, var at de gjorde det så mye. Og fordi vi presset høyt fikk vi problemer.

- Marokko var fornuftige og spilte på sitt beste.

Den første langballen med skikkelig gift kom som snytt ut av Drillos fotballfilosofi. Det som var ille var at den havnet bak Frode Grodås. Mannen vi har advart mot - Hadji - var nemlig i den mottakende enden.

Og for god for Dan Eggen.

Viktige scoringer

- Målet vi fikk før pause var veldig viktig, sier Drillo. - Den andre utlikninga kom perfekt den også. Og når jeg tenker tilbake nå så kunne vi vunnet kampen på de siste 15 minuttene.

- Da var Marokko mer slitne enn oss.
Håvard Flo, Henning Berg, Dan Eggen og Ståle Solbakken hadde alle dramatiske muligheter til å gi Drillos seieren. Et par ganger var det bare snakk om centimetere. Men Marokkos keeper hadde et voksent hanskenummer.

Og reddet med fingertuppene.

To ganger.

- Det andre målet deres var fælt å se på, sier Drillo. - Vi burde oppdaget det løpet som kom. Og da vi fikk sjansene sjøl, hadde vi ikke marginene på vår side.

Men;

- Heldigvis ble det ett poeng.

Bedre enn skottene

Drillos store trøst i går kveld kom fra kampanalytiker Øyvind Larsen. Han ga nemlig Drillo de optimistiske ordene om at Marokko - i hvert fall på det videomaterialet som finnes - er bedre enn Skottland.

- Marokko kan ta poeng både fra Brasil og Skottland, sier Drillo. - Derfor er vi fortsatt med for fullt.
- Hva med Tore André Flo?

- Normalt lykkes Tore André på en av de mulighetene han fikk. Han var ikke heldig i kveld.

- Solskjær - hvorfor byttet du ut han?

- Av to grunner. Ole Gunnar fikk en liten smell i foten. Samtidig var jeg opptatt av å få mer fart på kanten.

- Langballene våre kom stort sett fra Frode Grodås og havnet sentralt i banen. Er det ikke bedre når Stig Inge Bjørnebye serverer Håvard Flo med venstrefoten?

- Vi skulle slå fra kanten og skape bredden. De gangene det skjedde fikk vi også noen muligheter.

Tap i går kveld ville vært sportslig katastrofe. Da ville Drillos møtt dagen i dag som en gjeng hengehuer. Men det faktum at vi kom tilbake to ganger og utliknet gjorde humøret bedre.

Og treneren litt mjukere.

- Fornøyd med åpningen

- Det er mange ting å rette på. De får vi ta etter hvert. Og jeg er veldig fornøyd med åpninga av kampen.

- Og slik det utviklet seg - sjøl om vi altså kunne klart det mot slutten - er ikke uavgjort verst, sier Drillo.

<B>TOK SEG HELT UT:</B> Egil Drillo Olsen hadde tro på seier, men mislyktes. - Marokko spilte på sitt beste. Heldigvis ble det et poeng, sier Drillo.